SON DAKİKA

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepkiler

22 Ekim 2017, Pazar - 09:00
HARTUM (AA) - Filistin’e Destek İçin Sudan Halk Komisyonu, Türkiye’nin uluslararası platformlarda Filistin davasına verdiği desteği takdir etti.

Komisyon Başkanı Nasır es-Seyyid, Filistin ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki asil ve köklü duruşu ile sağlam adımlarla ilerleyişi, Müslümanların kalkınmasını müjdeliyor." dedi.

Müslümanların, toprak ve kutsallarını işgalcilerden kurtarması için birlik olmaları gerektiğini söyleyen Seyyid, "Müslümanların merkezi meselesi, Kudüs ve Mescid-i Aksa’dır." dedi.

Sudan’ın başkenti Hartum’daki Filistin Topluluğu Genel Sekreteri Ömer Hamed de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, uluslararası platformlarda Filistin davasını desteklediğinin altını çizerek, "Kudüs’te yaşananlar doğru yönde giden adımlardır, ancak henüz özgürlüğe kavuşturmadı. Siyonistlerle savaşımız uzun sürecektir." diye konuştu.

Türkiye’nin, 15 Temmuz darbe girişimi ve ülkeye yönelik komploları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde bertaraf ettiğine vurgu yapan Hamed, "Türkiye’nin zaferi bütün Müslümanların zaferidir." ifadesini kullandı.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa’da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Olayın ardından Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif’in iki kapısını pazar günü açmış ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti. Tepkiler üzerine İsrail Güvenlik Kabinesi’nin kararıyla 25 Temmuz’da Mescid-i Aksa’nın kapılarındaki dedektörler sökülmüş, daha sonra kapılardaki korkuluklar da kaldırılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler