SON DAKİKA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile STK’lar arasında protokol

15 Haziran 2018, Cuma - 07:45
İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı ve Eram Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği arasında hazırlanan protokoller, Belediye Meclisinde kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Saraçhane'deki Belediye Başkanlığı binasında gerçekleşen Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesinin sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) imzaladığı protokoller ele alındı.

Toplantıda, İstanbul Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı'nın "İstanbul Uluslararası Öğrenci Tanıtım ve Etkinlik Ofisi" adı altında yürüteceği çalışmalara yardımcı olunması amacıyla hazırlanan "Ortak Hizmet Protokolü" ile uyuşturucu madde kullanan çocuklara ve zihinsel engellilere yönelik faaliyetler yürüten Eram Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği'ne yer tahsisini içeren protokol konuları görüşüldü.

Her iki kurumun yönetiminde AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kızılay Başkan Yardımcısı olan İsmail Hakkı Turunç'un bulunduğu gerekçesiyle CHP'liler, protokollerin kabul edilmesine karşı çıktı.

Söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Süleyman Tarık Balyalı, her iki kurumun yönetim kurulunda AK Partili meclis üyelerinin bulunduğunu söyleyerek, diğer bazı hususları gerekçe göstererek itirazda bulundu.

Bunun üzerine Turunç, her iki kurumun yönetiminde bulunduğu halde "ismi verilmeyen kişi"nin kendisi olduğunu ifade ederek, "Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle ilgilenen bir eğitim kurumu. Diğer kurum ise madde bağımlılarının kurtulması için uğraş veriyor. Arkadaşlarımız çalışmalarımızla ilgili endişe içinde olmasın." diye konuştu.

CHP'lilerin ret oyu verdiği oylamada, her iki madde de oy çokluğuyla kabul edilerek Meclisten geçti.

Buna göre, Büyükşehir Belediyesi Fatih'teki Kaba Halil Medresesi'ni İstanbul Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı'nın kullanımına tahsis etti. Ayrıca buranın ısınma, iletişim, su, aydınlatma gibi giderleri ve ofis çalışanı ihtiyaçları da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği'ne ise mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Beyoğlu'nda Kocatepe Mahallesi'ndeki 531 ada 34 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki bina tahsis edilecek. Dernek, bu binayı 10 yıl süreyle kullanabilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler