SON DAKİKA

İstanbul tekstil ihracatçıları İzmir’de buluştu

06 Ekim 2017, Cuma - 12:00
İZMİR (AA) - Türkiye tekstil sektörünün önde gelen isimleri, İzmir’in Urla ilçesinde toplantıda bir araya geldi.

İş adamı Süleyman Kaya’nın ev sahipliğindeki kahvaltılı toplantıya, İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle, TOBB Tekstil Sanayi Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Teymur, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Fatih Doğan ile Türkiye Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, bir parçası olmaktan gurur duyduğu sektörün duayenlerini Türkiye’nin ilk ihracat limanlarından İzmir’de ağırlamaktan mutlu olduğunu belirtti.

Katılımcılara teşekkür ederek benzer toplantıların devamını temenni ettiklerini kaydeden Kaya, Türkiye’nin ihracat potansiyelinin artırılması için İzmirli tekstilciler olarak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

İTHİB Başkanı Gülle ise Türkiye Tekstil Sektörü olarak İzmirli sanayici ve iş adamları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mutat olarak düzenledikleri toplantılar ile sektörün yıllık ihracat performansını değerlendirdiklerini belirten Gülle, sorunları yerinde tespit ederek en hızlı ve etkili çözümlerin üretilmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Gülle, toplantıların Türkiye’nin tüm bölgelerinde, sektörün tüm paydaşları ile yapılmasının sektörün birlikteliği ve aynı dili konuşması açısından son derece önemli bir etmen olduğunu kaydetti.

Ege Bölgesi’nin Türkiye tekstil sektörü ihracatına çok değerli katkılar sağladığına işaret eden Gülle, yılın ikinci yarısında ihracatta, üretimde ve istihdamda daha olumlu bir tablonun çizileceğine inandığını sözlerine ekledi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler