SON DAKİKA

İstanbul’da mali suçlara yönelik operasyon

09 Ocak 2016, C.tesi - 17:09
İSTANBUL (AA) - İstanbul’da resmi belgede sahtecilik, vergi usul kanunu ihlali ve parada sahtecilik suçlarıyla ilgili 6 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonda 24 kişi yakalandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin, resmi belgede sahtecilik, vergi usul kanunu ihlali ve parada sahtecilik yaparak haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.
Çalışmanın ardından Zeytinburnu, Beylikdüzü, Bağcılar, Beyoğlu, Kadıköy ve Kartal’da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda, bin 900 lira sahte para, 15 rulo boş kesilmemiş akaryakıt istasyonu pompa fişi, 16 farklı plakaya kesilmiş çok sayıda pompa fişi, çok sayıda kişiye ait hesapların tutulduğu defter, 6 kişi adına düzenlenmiş kredi başvuru formu, 17 meslek eğitim merkezi meslek kursu başvuru dilekçesi, 17 SGK hizmet bilgisi 4-A formu, 6 kaşe, bin 20 boş fatura, sahte lise diploması, 36 farklı kimlik fotokopisi, 58 sağlık kurulu raporu, 16 vesikalık fotoğraf, 2 sosyal güvenlik kurumu evrakı, 1 dizüstü bilgisayar, 2 barkod yazıcı cihaz, 2 USB bellek ile 1 cep telefonu ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Şebekenin, akaryakıt istasyonlarından alım yapan çok sayıda vatandaşa fatura kesmediği ancak satılan akaryakıtı bazı firmalar adına fatura ederek, o firmaların fazla masraf gösterip az vergi ödediği ortaya çıktı.
Ayrıca şebekeden 300 lira karşılığında engelli sağlık raporu alan kişilerin bu evrakları kullanarak ÖTV indirimli otomobil aldığı ve bu kişilerin tespiti için de çalışma başlatıldığı bildirildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler