SON DAKİKA

İstanbul’da yılbaşı kutlamaları

24 Şubat 2017, Cuma - 16:20
İSTANBUL (AA) - İstanbul’da yılbaşı kutlamaları yağışlı ve soğuk havanın da etkisiyle sakin geçti.

Yeni yıl kutlamalarının önemli adreslerinden Taksim’de önceki yıllardaki kalabalık oluşmazken polis ekipleri, İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Taksim Meydanı girişinde polis kontrol merkezleri görev yaptı. İstiklal Caddesi’ne çıkan yollar trafiğe kapatılırken, sokak başlarında polisler nöbet tuttu. Taksim ve çevresi 96 sabit, 40 hareketli MOBESE kamerasıyla denetlendi.

Taksim Meydanı’nda görev yapan güven timleri vatandaşlara tatlı ikram etti ayrıca, İstiklal Caddesi’ndeki tarihi tramvayda da yeni yıl akşamı renkli görüntüler sergilendi. Noel Baba kostümü giyen bir grup vatandaş tramvay içinde şarkılar söyledi.

Beşiktaş Belediyesinin Ortaköy Meydanı’nda düzenlediği yeni yıl etkinliğinde ise binlerce İstanbullu ve turist bir araya geldi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, burada yaptığı konuşmada, "Yeni yılın güzel ülkemiz Türkiye’ye, bölgemiz ve dünya için barış, huzur ve kardeşliğin yılı olmasını diliyorum." dedi.

Saatler gece yarısını gösterdiğinde ise 70 bin beyaz balon Boğaz’dan gökyüzüne salındı.

Meydanda, polis, zabıta ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Anadolu Yakası’nda da yeni yıla sakin girildi. Kadıköy’de ve diğer ilçelerde polis yılbaşına yönelik güvenlik önlemleri kapsamında uygulama yaptı.

Vatandaşların yılbaşını huzurlu bir ortamda geçirmesi için güvenlik tedbirlerini arttıran emniyet güçleri, birçok noktada güvenlik alanları oluşturdu. Polisler güvenlik noktalarında kimlik kontrolü, üst araması yaptı. Trafik kontrollerinin de gerçekleştirildiği uygulama kapsamında polis, araçları durdurarak arama ve belge kontrolü yaptı.

Bu arada İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın emniyet mensupları ve ailelerinin yeni yılını kutladığı mesajları telsiz anonsundan okundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler