SON DAKİKA

“İstanbulensis Şiir Festivali“

28 Mayıs 2016, C.tesi - 20:32
İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sultanbeyli Belediyesince bu yıl 4.’sü düzenlenen "İstanbulensis Şiir Festivali"nin kapanış programına katıldı.

Şair Cahit Koytak’ın onur konuğu olduğu, "Göç" temasının işlendiği ve 15 ülkeden 38 şairi misafir eden festivalin kapanış programı, Sultanbeyli Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Buradaki konuşmasına, misafir şairlere "hoş geldiniz" diyerek başlayan Nabi Avcı, Cahit Koytak’la, Cemalettin Latiç’le ve şairlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kendisinden önce söz alan Cahit Koytak’ın yaptığı konuşmadan çok etkilendiğini dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

"Ne söyleyeceğimi şaşırmış durumdayım. Bu sözlerinin ardından Cahit Koytak ona ’sen marangozların de kralısın’ dememi bekliyor. O yaptığı olağanüstü oyma beşiklere rağmen hala bahçe kapısını kapanır hale getiremedi. Onun bahçe kapısındaki performansını meşrulaştırmak için Japonyalardan gerekçeler aradık. Kusurda da bir güzellik olduğunu temel ilke kabul eden bir Japon sanat anlayışı bulduk ama kapı hala kapanmıyor. Çünkü Cahit Beyin kapısı herkese her zaman açıktır."



Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e ve ekibine teşekkür eden Avcı, önümüzdeki yıllarda el birliğiyle bu festivali tüm dünya şairlerinin duyacağı ve katılmak için can atacağı bir festivale dönüştürmek için elinden geleni yapacağını belirtti.

Festivalin onu konuğu şair Cahit Koytak, "Hepinizi büyük bir muhabbetle selamlıyorum. Sevgili dostum Nabi Avcı’nın gelişiyle çok büyük bir onur duydum. Üniversite yıllarında Veysel Vedat ismini taşıyan bir şiir prensinden haberdar oldum. Pırıl pırıl şiirleriyle başladı dostluğumuz. Ama ben şiirin ulaşabileceği gizli yollardan bu gizemli kişiye ulaştım. Onunla çok yakın bir dost oldum." diye konuştu.

"Öyle bir dostluk ki yazdığım her şeyi o görecekmiş gibi yazdım." diyen Koytak, "Bu sürecin devamı olarak bir süre sonra benim şiirlerimde kendini gizleyen kral olarak boy göstermeye başladı. Aradan zaman geçti bu kral dünyanın en çok sevilen Milli Eğitim Bakanı olarak karşımıza çıktı. Şimdi de göreceksiniz Kültür Bakanı olarak da şiire ve sanatın bütün diğer kollarına vereceği destekle sanatın büyümesine destek olacak." ifadesini kullandı.

Hüseyin Keskin ise katılımcılara teşekkür ederek, festivalde yaklaşık iki bin öğrenciyle şairleri buluşturduklarını söyledi.

Festival tanıtım filminin ardından Azerbaycan’dan şair Aida Zeynelova, Alim Yıldız, Baki Ayhan, Kırım’dan Emine Memetova, Irak’tan Şemsettin Küzeci’nin okuduğu şiirlerle son buldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler