SON DAKİKA

İstanbul’un fethinin 563. yıl dönümü

29 Mayıs 2016, Pazar - 17:45
İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yaşananlara ilişkin, "Ne işi var orada Rusya’nın? Ne işi var orada İran’ın? Ne işi var orada terör örgütünün sözde armalarıyla donanmış Amerika askerlerinin?." dedi.



İstanbul’un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla Yenikapı’daki şölende konuşan Erdoğan, şu anda silahlı kuvvetlerle, polisle, korucularla operasyonların yürüdüğünü, Güneydoğu ve Doğu’da operasyonların huzuru, mutluluğu, refahı getirinceye kadar devam edeceğini vurguladı.

Erdoğan, "Durmak yok, yola devam diyoruz. Bir devletin, bir hükümetin görevi nedir? Huzuru sağlamaktır, can güvenliğini sağlamaktır, mal güvenliğini sağlamaktır, akıl güvenliğini sağlamaktır, nesil güvenliğini sağlamaktır ve bunu sağlayacağız. Yol emniyetini sağlayacağız." dedi.

Onun için bu mücadelenin devam edeceğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anlaşılıyor ki medeniyetimizin 1400 yıllık ışığı hala birilerini rahatsız ediyor. Anlaşılıyor ki coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı hala kabul etmeyenler var. Fethin 600 yıla yaklaşan acısının hala taze olduğunu görüyoruz. Biz unutsak da onlar unutmuyor, biz uyusak da onlar uyumuyor. Biz kendilerine ne kadar yaklaşırsak, yaklaşalım onlar asıl hedeflerinden, asıl niyetlerinden, asıl rüyalarından vazgeçmiyorlar. Onun için biz de unutmayacağız, onun için uyumayacağız, onun için kendimiz olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. İşte Suriye’de olanları görüyorsunuz. Ne işi var orada Rusya’nın? Ne işi var orada İran’ın? Ne işi var orada terör örgütünün sözde armalarıyla donanmış Amerika askerlerinin? Amacınız, DAİŞ terör örgütüyle mücadele ise bunun yolu Suriye’nin masum insanlarını katletmek, onlara her türlü zulmü ve acıyı reva görmek değildir. Bunun yolu öncelikle Suriye halkını zalim Esed’den ve onun eli kanlı rejiminden kurtarmaktır."

Esed’in devlet terörü estirdiğini, rejim, DAİŞ ve PYD terör örgütünun, birbirlerini besleyen, destekleyen, birbirlerine yol açan üçlü bir sac ayağı haline dönüştüğünü belirten Erdoğan, biri olmadığında diğerlerinin ayakta kalmasının mümkün olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef ’müttefikimiz’ dediğimiz ülkeler de bu çirkin oyuna göz yumuyor, hatta destekliyor. DAİŞ denilen maşa örgütü öne sürerek Suriye’yi kana ve ateşe boğanlar tarihin en büyük yıkımına uğratanların asıl amacı çok açıktır. Aynı şekilde PYD denilen terör örgütünü kullanarak güney sınırlarımızı kuşatmaya çalışanların amacının Türkiye’nin, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ile bağlarını kopartmak olduğu ortadadır. Bölücü terör örgütünün ortada hiçbir sebep yokken sokakları, binaları bombalarla donatarak, ülkemize karşı saldırıya geçmesinin gayesi belli değil mi?" diye konuştu.

Ziya Paşa’nın "En ummadığın keşf eder esrar-ı derunun/ Sen herkesi kör alemi sersem mi sanırsın" dizelerini seslendiren Erdoğan, her şeyi gördüklerini ve farkında olduklarını ama bu işlerin yürek ve bilekle birlikte imkan, güç ve hazırlık işi olduğunu dile getirerek, Fatih Sultan Mehmet’in tahta geçer geçmez hemen İstanbul’un üzerine yürümediğini anlattı.

Erdoğan, "Peki ne yapmıştır? Önce hazırlık yapmıştır, ondan sonra sefere çıkmıştır. Türkiye tüm bu oyunları bozmak için her alanda kendi hazırlıklarını yürütüyor ve yürütmeye de devam edecek." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler