SON DAKİKA

İsviçre’den Diyarbakır’a gönül köprüsü

14 Temmuz 2017, Cuma - 10:38
Türkiye Beyazay Derneği İsviçre Şubesi, "Kardeşim Olur musun?" projesi kapsamında Diyarbakır’daki Ayten Elyesa Erdoğan Özel Eğitim Uygulama ve İş Okulu’nda rehabilitasyon merkezi kuracak.

Türkiye Beyazay Derneği İsviçre Şube Başkanı Suat Şahin başkanlığındaki heyet, Türkiye Beyazay Derneğince hayata geçirilen "Kardeşim olur musun?" projesi kapsamında Diyarbakır’a gelerek engellilere yönelik hizmet veren Ayten Elyesa Erdoğan Özel Eğitim Uygulama ve İş Okulu’nu ziyaret etti.

Ziyarette okulun ihtiyaçlarını belirleyen heyet, okul bünyesinde engellilere yönelik rehabilitasyon merkezi kurulması amacıyla çalışma başlattı.

Türkiye Beyazay Derneği İsviçre Şube Başkanı Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilere eğitim veren okulda rehabilitasyon merkezi kuracaklarını belirterek merkezin tüm ihtiyaçlarını şube olarak karşılayacaklarını söyledi.

Şahin, "İnşallah güzel bir hizmet olur. Kardeşliğimizi ve aramızdaki bağı pekiştirmek için özellikle Diyarbakır’ı seçtik." dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Emin Mülayim de genel merkezlerince hayata geçirilen "Kardeşim olur musun?" projesi kapsamında İsviçre şubesi ile ortak çalışacaklarını anlatarak Ayten Elyesa Erdoğan Özel Eğitim Uygulama ve İş Okulu’ndaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

Çalışma ile İsviçre’den Diyarbakır’a bir gönül köprüsü oluşturulacağını aktaran Mülayim, "Sadece engellilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak değil buradaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak adına projenin ilk adımını Diyarbakır’da gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler