SON DAKİKA

İtalya’da 2018 seçimlerine doğru

21 Ağustos 2018, Salı - 21:45
ROMA (AA) - İtalyan sanayici ve iş adamlarının çatı kuruluşu İtalya Sanayi Konfederasyonu (Confindustria), ülkede gelecek yıl yapılacak genel seçimlerin reformların akıbeti açısından dönüm noktası olduğunu bildirdi.


İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Confindustria Araştırma Merkezi (CSC), İtalya'da 2018 yılının ilk yarısında yapılacak genel seçimi bir dönüm noktası olarak niteledi.

CSC, seçimden çıkacak sonucun geçen yıllarda yapılan reformların gerilemesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kurumun açıklamasında, "Gelecek seçimler, bizim için çok önemli bir sınav teşkil ediyor. Bu seçimler, ülkeyi reformlar yolunda ilerleyeceği ya da geriye gitmesiyle de özdeşleştirebileceğimiz şekilde yerinde duracağı bir yol ayrımına getirecek." değerlendirmesine yer verildi.


Bu arada, ülkenin ana akım gazetelerinden Corriere della Sera, 2018'in ilk yarısında yapılacak seçimler için 4 Mart 2018 tarihinin siyasi kulislerde öngörüldüğünü yazdı.

Gazetenin haberinde, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın Noel Bayramı'ndan sonra 27 Aralık tarihinde, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi ile üst kanat Cumhuriyet Senatosu'nu feshedecek ve ülkede seçim kampanyası dönemi resmen başlayacak. Bu süre zarfında Başbakan Paolo Gentiloni ve kabinesi, yeni hükümet kuruluncaya dek görevini sürdürecek.

İtalya'nın aşırı sağcı, AB, İslam ve göçmen karşıtı tezleriyle bilinen Kuzey Birliği Partisi (Lega Nord-LN) lideri Matteo Salvini ise bugün basına yansıyan seçim tarihine yeşil ışık yaktı.

"Daha erken oy kullansak daha iyi olur ama bu tarih de bizim için uygundur" diyen Salvini, 2018'de yapılacak kısmi yerel seçimlerin de genel seçimlerle aynı gün yapılmasını böylelikle seçimler için masrafın önüne geçilebileceği önerisini de dile getirdi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler