SON DAKİKA

İzmir Enternasyonal Fuarı 85’inci kez kapılarını açtı

27 Ağustos 2016, C.tesi - 04:04
İZMİR (AA) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, 85. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın (İEF) Türkiye ve İzmir için önemine dikkati çekerek, "Fuar İzmir’i İzmir yapan bir değerdir. İzmir de ihracat üssü olarak Türkiye’nin kalkınmasında, dünyaya açılmasında önemli bir rol oynamıştır." dedi.



İzmir Enternasyonal Fuarı, 85’inci kez kapılarını açtı. Kültürpark Fuar Alanı Lozan Kapısı girişinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Bakan Yardımcısı Metin, partner ülke uygulaması, her yıl değişen fuar teması ve onur konuğu il uygulaması olmak üzere İEF’nin üç önemli ayağı bulunduğunu söyledi.

Bu yıl partner ülkenin Malezya, onur konuğu ilin Manisa, fuar temasının inovasyon olduğunu anımsatan Metin, şunları kaydetti:

"Partner ülkeye katılımından, onur konuğu Manisa’ya da İzmir’e yoldaşlığından dolayı teşekkür ediyorum. Temamız inovasyon. Bu konu, küresel ekonomide önemli bir unsur haline geldi. Fuar İzmir’i İzmir yapan bir değerdir. İzmir de ihracat üssü olarak Türkiye’nin kalkınmasında, dünyaya açılmasında önemli bir rol oynamıştır. İEF ülkemizin ticaret bağlantılarının ana mekanizması oldu. Fuara İzmir iş günleri adı altında çeşitli toplantılar yapıldı. Katılımcı ülkelerin temsilcileriyle ticaret potansiyelleri toplantıları düzenlendi. Bu toplantılara 8 ülke iştirak etti, amacımız gelecek yıllarda bu sayıyı arttırmak, iş günler temasını geliştirmek."



- "CHP teröre karşı net tavır sergilemeye devam edecektir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ise dün Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik terör saldırısına değinerek, "Genel Başkanı’mıza yapılan saldırı, Türkiye’yi bir arada tutan güce, sağduyuya yapılan bir saldırı olmuştur. CHP’yi gücünü Kuvayımilliyeden alan bir partidir, CHP, Türkiye’yi ayakta tutan temeldir, Genel Başkan’ımızın PKK tarafından hedefe alınması bu yüzdendir." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin geçirdiği zor günlerde ülkenin birlik ve beraberliğine destek verdiğine dikkati çeken Bölge, "Genel Başkan’ımız, Türkiye’nin bu zor günlerinde Türkiye’nin birleştirici güç olmak için müthiş bir gayet gösteriyor. CHP teröre karşı net tavır sergilemiştir ve bu devam edecektir. Türkiye’nin bu bileştirici gücüne yapılan saldırı birliğimize yapılmış bir saldırıdır. Hainler şunu bilmeliler, bizi asla yıldıramazlar. CHP de Türkiye’de de çok güçlüdür. Bu zor günleri, hep beraber, birlik içinde aşacağız." ifadelerini kullandı.

Böke, Türkiye’nin anamuhalefet partisi olduklarına da dikkati çekerek, "Sorunlarımızı aşmak demek, gördüğümüz yanlışları söylemek, doğru bildiklerimizi dile getirmekten çekinmek anlamına gelmez. Terörün ilacı daha fazla demokrasi ve özgürlüktür." dedi.

- "İzmir demokrasiye olan inanını hiçbir zaman yitirmeyecektir"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İEF’nin köklü bir fuar olduğuna işaret ederek, "85 yıl önce bu fuar açılırken insanlık tarihinin en kanlı çarpışması olan 2. Dünya Savaşı henüz başlamamıştı. Hitler şansölye olmamıştı. Bugün parmakla gösterilen pek çok ülke yoktu, fotokopi makinesi icat olmamıştı. Türkiye olimpiyatlarda hiç madalya almamıştı, hatta uzaya çıkan ilk insan henüz doğmamıştı. Biraz sonra gerçekleştireceğiz açılışı sıradan bir kurdele töreni olmadığını anlatmak için söylüyorum bunları. Dile kolay tam 85 yıl. En popüler en güçlü şirketlerin ortalama 45 yıl ayakta kaldığı, ortalama insan ömrünün 75 yılı aşmadığı dünyada, İzmir’de atılan bu temel 85 yıldır dimdik ayakta duruyor." diye konuştu.

İzmir’in duruşu, konumu, yaşantı biçimi ve Türkiye’nin demokrasi tarihi içindeki liderliğiyle özel bir kent olduğunu dile getiren Kocaoğlu, "İzmir demokrasiye olan inanını hiçbir zaman yitirmeyecektir. Bizim için demokrasi insanların onurunun, huzurunun ve mutlulukların teminatıdır. Bizler Atatürk’ün verdiği görevi layıkıyla yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. Bunu bizden sonrakiler devretmenin sorumluluğumuzu unutmuyoruz." ifadesini kulandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler