SON DAKİKA

İzmir Enternasyonal Fuarı, 85’inci kez kapılarını açtı

27 Ağustos 2016, C.tesi - 04:18
İZMİR (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 85. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) açılışının ardından stantları gezdi.

Ekonomi Bakanlığı himayesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 42 ülkeden şirket ve delegasyonun katılımıyla kapılarını açan İEF’de stantları gezerek katılımcılardan bilgi alan Bakan Özlü’ye Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve protokol üyeleri eşlik etti.

Faruk Özlü, açılış kurdelesini katılımcılarla kestikten sonra serbest stil motokros ekibi FMX Blackliner’i İzmir’e getiren fuarın ana sponsoru Folkart’ın standına gitti, ancak ekip hava koşulları nedeniyle gösteri yapamadı.

Manisa’nın tanıtıldığı alana geçen Özlü, Sardes standı önünde sergilenen mini gösteriyi izledi, geleneksel çalgılarla seslendirilen şarkıları dinledi ve Hafsa Sultan ile şehzadelerin canlandırıldığı bölümü gezdi.

Fuarın inovasyon sponsoru Vestel’in standından geçen Özlü, son olarak partner ülke Malezya’nın bulunduğu standın açılışını gerçekleştirdi.

Bu yıl teması inovasyon, partner ülkesi Malezya ve onur konuğu ili Manisa olarak belirlenen fuar, 26 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuar kapsamında çeşitli gösteriler sunulacak, tiyatro ve sergi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek, Sinema Burada Festivali düzenlenecek.

Mogambo Caz Günleri ile cazın önemli isimleri de İEF’de olacak.

Fuara girişler, kart ve jetonla gerçekleştirilecek.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler