SON DAKİKA

İzmir Enternasyonal Fuarı’na doğru

30 Eylül 2017, C.tesi - 02:00
İZMİR (AA) - Rusya Federasyonu’nun partnerliğinde düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) organize edilen iş forumlarıyla iki ülke arasındaki ticarette yeni kapıların açılmasının hedeflendiğini belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık iştiraki İZFAŞ’tan yapılan açıklamada, bu yıl 86’ncısı 18 Ağustos’ta açılacak İEF’de partner ülkenin Rusya, onur konuğu ilin ise Muğla olduğu belirtilerek, fuarda Rusya’dan bakanlar ve büyük şirketlerin üst yöneticilerinin de dahil olduğu geniş katılımın beklendiğini ifade edildi.

Fuarla iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve sosyal ilişkilerin gelişmesinin hedeflendiği belirtilen açıklamada, Rusya’nın fuara enerji, sanayi ve ekonomiyle ilgili üç bakanla, Tataristan’ın ise cumhurbaşkanı düzeyinde katılımının beklendiği kaydedildi.

Fuar kapsamında 17-18 Ağustos’ta düzenlenecek İzmir İş Günleri toplantılarının ikili iş görüşmeleri, ülke ve proje sunumlarına ev sahipliği yapacağının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fuar kapsamında düzenlenecek iş forumları, Türkiye ile Rusya arasında yeni kapıların açılmasının koşullarını hazırlayacak. Rusya heyeti fuar açılışına katıldıktan sonra sanayi iş birliği konusundaki oturumlarda hazır bulunacak. Ayrıca müteahhitlik, turizm ve yatırım ilişkilerinin artırılması konusunda da görüşmeler yapılacak. Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Valantinoviç Manturov, Ege Serbest Bölgesi’ni ziyaret ederek bölgedeki firma temsilcileri ile buluşacak."

Rusya’nın fuara 698 metrekare, Tataristan’ın ise 102 metrekarelik stant alanıyla katılım sağladığı da bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler