SON DAKİKA

İzmir merkezli tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

17 Haziran 2018, Pazar - 08:40
İZMİR (AA) - İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 772 parça tarihi eser ele geçirildi, yakalanan 9 kişiden 3'ü tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında yurt dışına çıkardıkları tarihi eserleri sattıkları iddia edilen bazı kişileri takibe aldı.

İzmir merkezli başlatılan operasyonda polis ekipleri İstanbul, Aydın ve Balıkesir'de de belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi.

Ekipler, şüpheli F.O. (44), O.Ö. (44), Ç.H. (45), Ü.Y. (52), T.T. (56), T.A. (44), A.K. (18), E.E. (37) ve S.A'yı (49) yakaladı.

Emniyette sorguları yapılan şüphelilerden F.O, O.Ö. ve Ç.H, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken diğer kişiler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 5 gümüş Arkaik-Klasik dönemi sikke, 5 elektron Arkaik-Klasik dönemi sikke, 3 bronz Helenistik dönemi sikke, 9 gümüş Helenistik dönemi sikke, bir altın Roma dönemi sikke, 34 gümüş Roma dönemi sikke, 3 bronz Roma dönemi sikke, 4 Bizans dönemi yüzük, bir Bizans dönemi mühür, bir Bizans dönemi kemer parçası, iki Bizans dönemi kolye, 3 Büyük İskender dönemi sikke, bir cam minyatür amphoriskos, 333 gümüş Yunan dönemi sikke, 358 bronz Yunan dönemi sikke, 9 gümüş Osmanlı dönemi sikke olmak üzere 772 tarihi eser ele geçirildi.

Ele geçirilen eserler İzmir Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler