SON DAKİKA

İzmir’de “Deniz Turizmi Çalıştayı“

19 Ocak 2017, Perşembe - 10:05
İZMİR (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Türkiye’ye yönelik karalama kampanyaları ile bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Ülke olarak, sektör olarak yurt dışında yapılacak fuarlara ve diğer organizasyonlara daha güçlü şekilde katılacağız. Ülkemize inancımızı kaybetmeyeceğiz" dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirilen "Deniz Turizmi Çalıştayı"nda, kruvaziyer turizmi, deniz turizmi mevzuatı, sektöre yönelik teşvik ve destekler ele alındı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli’nin yönettiği oturumda kruvaziyer turizmi sektörünün sorunları, yeni sezon beklentileri ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Türkiye’de Kruvaziyer turizminin 1980’li yıllardan bu yana, yılda ortalama yüzde 7,6 büyüdüğünü dile getiren Şevli, 2015 Kasım itibarıyla 1,9 milyon olan kruvaziyer yolcu sayısının bu yılın aynı döneminde 600 bin civarına gerilediğini söyledi.

Bu sıkıntıların üstesinden geleceklerini anlatan Şevli, şöyle konuştu:

"Ülkemize yönelik karalama kampanyaları ile bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu mücadeleyi beraber vereceğimize göre bu algıyı da beraber yönetmek zorundayız. Türkiye’ye zarar veren, hiç hak etmediğimiz algının değişmesi için paniğe kapılmadan mücadele etmek zorundayız. Ülke olarak, sektör olarak yurt dışında yapılacak fuarlara ve diğer organizasyonlara daha güçlü şekilde katılacağız. Ülkemize inancımızı kaybetmeyeceğiz."

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de kruvaziyer turizminin ülke tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler