SON DAKİKA

İzmir’de kadın cinayeti davası

14 Haziran 2018, Perşembe - 05:30
İZMİR (AA) - İzmir'de, dini nikahlı eşini öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanık Mehmet Sabırlı, öldürülen Dilek Mamalı'nın yakınları ile avukatlar katıldı.

Dilek Mamalı'nın kuzeni N.M, tanık olarak verdiği ifadesinde, ayrılmak istediği sanıktan zaman zaman şiddet gördüğünü söyleyen Mamalı'nın bu durumu kendisine anlattığını belirterek, bir görüşmesinde Mamalı'nın gözünde şişlik ve morluk olduğunu fark ettiğini dile getirdi.

Tanık B.O.T ise 1992'den beri arkadaşı olan Mamalı'nın inançlı bir insan olduğunu kaydederek, geçmişte Mamalı'nın sanıktan dayak yiyerek burnunun kırıldığını iddia etti.

Tanıklardan S.B ise ifadesinde, 25 yıllık mesai arkadaşı olan Mamalı'nın sürekli korku içinde yaşadığını belirterek, "Başına bir şey geleceğini biliyordu. Dilek, Mehmet Sabırlı'nın kendisini yaşatmayacağını, öldüreceğini söylüyordu. İddia edildiğinin aksine Dilek uyuşturucu ya da alkol kullanmıyordu. Sigara bile içmiyordu. Çok sevilen bir insandı." dedi.

Sanık Sabırlı ise aleyhine olan tanık ifadelerini kabul etmediğini, Mamalı'nın alkol aldığını ileri sürerek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan Dilek Mamalı, 15 Haziran'da dini nikahla birlikte olduğu Mehmet Sabırlı tarafından bıçakla öldürülmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler