SON DAKİKA

İzmir’de kültür sanat

24 Nisan 2017, Pazartesi - 07:50
İZMİR (AA) - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), şef Adrian Prabava yönetiminde, keman sanatçısı Alexsander Markov’un solist olarak yer alacağı konser verecek.

İZDSO, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yarın saat 20.30’da şef Adrian Prabava yönetiminde sahne alacak.

Keman sanatçısı Alexsander Markov’un solist olarak katılacağı konserde, Pyotr Ilyich Tchaikovsky’nin "Keman Konçertosu" ve Hector Berlioz’un "Fantastik Senfoni" adlı eserleri seslendirilecek.

- Tiyatro, opera, bale

İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak Sahnesi’nde yarın, 28 ve 31 Ocak ile 1 ve 2 Şubat saat 20.00’de "Yanık" adlı oyunu beğeniye sunacak. Oyunda, Lübnan iç savaşından sonra Kanada’ya göç eden kadının ölümünün ardından, vasiyette bulunduğu ikiz çocuklarının yaşadığı olaylar anlatılıyor.

Tiyatro, yarın Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde Alfonso Paso’nun yazdığı "Evet İstiyorum"u sahneleyecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi, 28 Ocak saat 20.00’de "Bach Alaturca-Dansın Rengi" balesini, 2 Şubat saat 20.00’de "Sevil Berberi" operasını sanatseverlerle buluşturacak.

- Çocuk oyunları

Sahne Tozu Tiyatrosu, çocuk oyunu "Kayıp Masallar"ı 28 Ocak saat 14.00’te Haldun Dormen Sahnesi’nde beğeniye sunacak. Oyunda, bir çocuğun masal dünyasına girerek yaşadığı olaylar konu ediliyor.

Uyarlamasını ve yönetmenliğini Tolga Güleryüz’ün yaptığı "Köstebekgiller Masallar Diyarı" çocuk müzikali, yarın Suat Taşer Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Oyun 28 Ocak’ta Ege Üniversitesi, 29 Ocak’ta Narlıdere Atatürk kültür merkezlerinde izlenebilecek.

"Eşekler Karnavalı" 29 Ocak saat 11.00’de Kuzguni Sanat Kafe’de çocuklarla buluşacak. Oyunda, çiftlikte yaşayan 3 eşeğin başından geçenler anlatılıyor.

Cervantes’in efsane romanı "Don Kişot"tan uyarlanan "Don Kişot’un Görülmedik Serüveni" 29 Ocak saat 18.00’de İzmir Sanat Fuarı’nda sahneye konulacak.

- Sergiler

Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde, "Dünya Çizerlerinden Nasreddin Hoca Karma Karikatür Sergisi" 12 Şubat’a kadar açık kalacak.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda, ressam Ceylan Eşit’in "Düş, Sürat, 62" adlı sergisi 30 Ocak’a kadar gezilebilir.

Kültürpark Sanat Galerisi’nde, ressam İmren İyem Aslan’ın "İzdüşüm II" sergisi 1 Şubat’a kadar izlenime sunulacak.

Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneğinin "Ayna" adlı sergisi 6 Şubat’a kadar açık olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler