SON DAKİKA

İzmir’de telefonla dolandırıcılık

28 Mayıs 2016, C.tesi - 14:32
İZMİR (AA) - İzmir’in Tire ilçesinde telefonda kendisini polis olarak tanıttığı kadının 3 evini sattırarak parasını dolandıran zanlı, kandırıldığını anlayan mağdurla 4. evin satışından elde ettiğini söylediği parayı almak için buluşunca polis tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre, telefonla aradığı 65 yaşındaki E.E’ye kendisini polis olarak tanıtan İ.B. (21), 6 aydır takip ettikleri Diyarbakırlı kadının, E.E’nin kimlik bilgileriyle parfüm fabrikası kurduğunu, mal varlığını ele geçirmeye çalıştığını söyleyerek, kadından bir an önce gayrimenkullerini satarak parasını kendisine vermesi gerektiğini belirtti.

Kadından ancak İ.B’nin söylediklerini yapması halinde kurtulabileceğine inanan E.E, sahibi olduğu 3 evi kısa sürede sattı.

Evlerin satışından elde ettiği 198 bin lirayı İ.B’ye veren E.E, çarşıda dolaşırken belediye hoparlöründen anons edilen telefon dolandırıcılığı uyarısı üzerine kandırıldığını düşünerek polise başvurdu.

Emniyet yetkililerinin, İ.B. ile tekrar temas kurmasını sağladıkları E.E, söz konusu kadından çok korktuğunu, sahibi olduğu 4. evi de satıp emanet olarak parasını yine kendisine vermek istediğini söyledi.

E.E, bir süre sonra evini sattığını söylediği İ.B. ile parayı vermek üzere buluşma ayarladı. Polis ekipleri, E.E’den parayı alırken İ.B’yi suçüstü yakaladı.

Adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler