SON DAKİKA

İzmir’de uyuşturucuyla mücadele

10 Haziran 2018, Pazar - 11:40
İZMİR (AA) - İzmir'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 2 ay önce hizmete sokulan "WhatsApp ihbar hattı" uyuşturucu ile mücadelede etkili oluyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde 0552 155 35 35 numaralı hat üzerinden 24 saat bir görevli tarafından izlenen "WhatsApp ihbar hattı" uyuşturucu ile mücadeleye katkı sağladı.

İhbar hattına gelen her bildirimi dikkate alan ekipler, Buca, Balçova, Bayraklı, Çiğli, Konak ve Karabağlar ilçelerinde son bir hafta içerisinde 22 operasyon yaptı.

Ekiplerin,15 farklı adrese düzenlediği operasyonlarda, 19 kilogram esrar, 4 kilo 500 gram bonzai, 510 gram metamfetamin, 170 adet ecstasy, 20 gram eroin, 10 sentetik hap, 5 gram kokain, hassas terazi, 1 ruhsatsız tabanca ile 56 mermi ele geçirildi, 42 şüpheli yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan tutuklanırken, 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 25 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- "Kimlik gizli tutuluyor"

Açıklamada, İzmirlilerin uyuşturucu ile mücadelede polis ekiplerine destek verdiği vurgulanarak, "Bilgi paylaşımı yapan vatandaşlarımızın kimlikleri hiçbir suretle deşifre edilmeyecektir. Yeni kurulan WhatsApp Uyuşturucu İhbar Hattımıza gelecek olan ihbarlar ile tam saha çalışmalarımızla İzmir ilinde tek sokak satıcısı kalmayıncaya dek kararlılıkla bu mücadelemiz devam edecektir." denildi.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler