SON DAKİKA

İzmir’de yasadışı su ürünleri avcılığı denetimi

03 Eylül 2017, Pazar - 22:40
İZMİR (AA) - İzmir’de, yasadışı su ürünleri avcılığı denetimlerinde, 2 bin 851 kilogram su ürünü ve 5 trol kapısına el konuldu, sınırlamalara uymayanlar hakkında 21 bin 468 lira cezai işlem uygulandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bakanlığa iletilen yasa dışı avcılığa ilişkin şikayetler üzerine 10-14 Temmuz arasında, İzmir ve Manisa’da denetimler yapıldı.

Karaya çıkış noktaları, nakil araçları, mezat yerleri, balık hali, depolar ve perakende satış yerleri olmak üzere 102 noktada gerçekleştirilen denetimlerde, boy, ağırlık ve zaman açısından sınırlamalara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulandı.

Denetimler sonucunda bin 400 kilogram orkinos, 596 kilogram kılıç, 480 kilogram istavrit, 200 kilogram mavi yengeç, 50 kilogram lagos, 54 kilogram orkinos, 31 kilogram böcek, 32 kilogram ahtapot, 4 kilogram palamut, 2 kilogram sinağrit ve birer kilogram pisi ve karavida olmak üzere toplam 2 bin 851 kilogram su ürününe ve 5 trol kapısına el konuldu.

Denetimler sonucu, sınırlamalara uymayanlar hakkında 21 bin 468 lira cezai işlem uygulandı, kurallara riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, mevcut su ürünleri potansiyelinin yeterince kullanılması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için, yasak avcılıkla mücadelenin denizde ve karada denetimlerle devam edeceğini kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler