SON DAKİKA

İzmir'deki çocuğa cinsel taciz iddiasına ilişkin dava

15 Mayıs 2019, Çarşamba - 11:10
İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde hayatını kaybeden kız çocuğuna, vefatından önce cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, taraf avukatları ile hayatını kaybeden Y.K'nin (9) yakınları hazır bulundu. Muğla'da başka bir "cinsel istismar" suçlamasından tutuklu bulunan, bu dosyanın tutuksuz sanığı Tuncay Ç. duruşmaya katılmadı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, daha önce de ısrarla sanığın tutuklanması gerektiğini savunduklarını ancak mahkemenin de bu talebi ısrarla reddettiğini söyledi. Tezcan, sanığın Muğla'nın Menteşe ilçesinde 2 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığını anımsattı.

Sanığın çocuklar için tehlike oluşturduğunu vurgulayan Tezcan, benzer olayların tekrarlanmaması için Tuncay Ç'nin tutuklanmasını bir kez daha talep ettiklerini belirtti.

Duruşma savcısı, sanığın tutuklanmasına yönelik bir talebinin olmadığı yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklanması yönündeki talebin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Bornova ilçesinde 21 Kasım 2016'da evinde fenalaşan ilkokul öğrencisi Y.K (9), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Arkadaşının dedesi Tuncay Ç'nin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K'nin, "duruşmada kendisini taciz eden kişiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korku nedeniyle kalp krizinden yaşamını yitirdiği" iddia edilmişti.

Tutuksuz sanık Tuncay Ç. hakkında, "mağdurun bitkisel hayata ve ölümüne neden olacak şekilde çocuğa cinsel istismarı ile çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarından dava açılmıştı.

Mahkeme, Tuncay Ç. hakkında, Y.K'nin ölümüne ilişkin "kasten öldürme" suçlamasıyla açılan davanın bu dosyayla birleştirilmesine karar vermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler