SON DAKİKA

İzmir’deki terör operasyonu

19 Ocak 2017, Perşembe - 14:10
İZMİR (AA) - Terör örgütü PKK’nın sözde "Ege Bölgesi açılımı sorumlusu" olduğu iddiasıyla yakalanan Halis D. tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürdüğü çalışmalarda, örgütün sözde "Ege Bölgesi açılımı sorumlusu" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Halis D, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.

Halis D, savcılık sorgusunun ardından "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün yönlendirmesiyle güvenlik güçlerine saldırı" gibi suçlamalarla çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürdüğü çalışma kapsamında, 21 Kasım’da Bornova ilçesinde bir işçi barınağına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda Halis D’yi, sahte kimlik ve 20 bin lirayla yakalamıştı.

Terör örgütü PKK’ya 2009’da katıldığı, örgütün dağ kadrosunda yer aldığı ve kent merkezinde eylem arayışı içinde olduğu ileri sürülen Halis D’nin terör örgütü PKK’nın "Ege bölgesi açılımı sorumlusu" olduğu iddia edilmişti. Zanlının 23 Şubat’ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına roketli, 19 Mart’ta Kemalpaşa’da devriye görevi yapan askeri araca silahlı ve 22 Haziran’da Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketli saldırı ile Bayındır ilçesinde bir çobanın öldürülmesi olaylarının planlayıcısı ve failleri arasında olduğu bildirilmişti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler