SON DAKİKA

İzmirliler sahur için parkları tercih etti

26 Haziran 2016, Pazar - 04:08
İZMİR (AA) - Gece hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyrettiği İzmir’de bazı vatandaşlar, daha serin olduğu için parklarda sahur yapıyor.

Yurt genelinde etkili olan sıcak hava İzmir’de de yaşamı etkiliyor. Gündüz 40 derecenin üzerine çıkan sıcaklar, akşam saatlerinde 30 dereceye kadar iniyor. Sıcaktan bunalan kimi vatandaşlar, iftar ve sahur vaktinde sahil ve parklarda vakit geçiriyor.

Evlerinde hazırladıkları yiyeceklerle yer sofrası kuran bazı İzmirliler sahuru parklarda yapmayı tercih ediyor.

Bayraklı ilçesindeki bir parkta ailesiyle sahur yapan İsmail Yıldız (38) sahur için parkı tercih etmelerinin en büyük sebebinin serinlik olduğu belirtti.

Gündüz çocukların sıcak hava dolasıyla evden dışarı bile çıkamadıklarını ifade eden Yıldız, hiç değilse gece eğlenmeleri için parklarda sahur yaptıklarını kaydetti.

Hava sıcaklığının gündüz 40 dereceyi geçtiğini anlatan Sema Çelik (24) ise ailesiyle, hem sahuru hem de iftarı parkta yaptıklarını ifade etti.

Özellikle çocuklar için parkta sahur yapmanın güzel ve zevkli olduğunu vurgulayan Çelik, "Aynı zamanda apartmanlar arasında kaybolan komşuluk ilişkileri böylelikle daha da artıyor. Aileler birbirlerini tanıyor, yemek ikram ediyor, dayanışma ortamı doğuyor." dedi.

Gündüz hava sıcaklığı nedeniyle dışarıda oyun oynayamamaktan şikayet eden 12 yaşındaki Yusuf Yün ise ailelerinin sahur için parkı tercih ettiğini ve arkadaşlarıyla burada vakit geçirdiği için mutlu olduğunu anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler