SON DAKİKA

İznik sahili 20 milyon lirayla güzelleşecek

16 Ocak 2017, Pazartesi - 17:40
Bursa’nın İznik ilçesinde, toplam maliyeti 20 milyon lira olan sahil düzenlemesi ile 10 milyon liraya mal olan Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezinin temeli törenle atıldı.

Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Fırat Toprak, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Emniyet Müdür Vekili Gökhan Genç, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, daire amirleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Altepe, burada yaptığı konuşmada, ’’İlçenin sahili boydan boya düzenlenecek 3,5 kilometrelik bu proje 135 bin metrekare alanı kapsıyor. Maliyeti 20 milyon lirayı geçecek. Gerçekten İznik’e değer katacak olan güzel bir proje. Bu projede tuvaletler, mescitler, çay bahçesi, 9 büfe, 1 adet idari bina, yaya yolları, bisiklet yolları, koşu yolları, taşıt yolu, lunapark, çocuk oyun alanları, seyir terasları ve peyzaj düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Bu düzenlemelerin yüzde 37’si yeşil alan, yüzde 34 kıyı plaj, yüzde 29’u taşıt, yürüyüş, bisiklet yolları, seyir terası ve meydanlardan oluşacak. İznik’e değer katacak ve çehresini değiştirecek olan bu projeyi önümüzdeki yıl içinde tamamlamak istiyoruz. İlçedeki bir diğer proje ise 10 milyon liraya mal olacak olan İznik Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi. Bugün bu büyük projenin de temelini atıyoruz, inşallah 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.’’ dedi,

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da "2 bin metrekare alan ile İznik Belediyesi Hizmet Binası, bin 200 metrekare alan ile Kültür Merkezi binasının temellerini atıyoruz. Belediye Hizmet Binası dış görünüşü Selçuklu ve Osmanlı motifleri işlenecek. Kültür Merkezi ise modern bir yapıda olacak. Hava şartlarında herhangi bir sıkıntı yaşanmaz ise bu proje 2017 Mayıs ayı sonunda tamamlanacak. İznik’in uzun yıllardır en büyük sıkıntılarından biri olan ’Sahil Düzenleme Projesi’, Darka ve Karayolları arasındaki 3,5 kilometrelik alanda gerçekleşecek. Yollar ve kaldırımlar granit taşlar ile örülecek.’’ şeklinde konuştu.


Temel atma töreninden ardından yapımı tamamlanan Eşrefzade Mahallesi Semt Sahasının açılışı da gerçekleştirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler