SON DAKİKA

Kaleiçi Old Town Festivali’ne doğru

22 Haziran 2017, Perşembe - 13:25
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini gerçekleştireceği "Kaleiçi Old Town Festivali"nin onur konuğu İtalya olacak.

Belediye’den yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan tarihi kent merkezine sahip şehirleri buluşturan 2. Kaleiçi Old Town Festivali, bu yıl 6-9 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Küba’nın onur konuğu olduğu ilk festivalin ardından, bu yıl İtalya ikinci konuk olarak ağırlanacak.

Festival, 6 Temmuz Perşembe saat 19.30’da Kaleiçi’nden başlayıp, Işıklar Caddesi ve Karaalioğlu Parkı içinde oluşturulacak Festival Yolu’ndan geçerek, Hıdırlık Kulesi’nde sona erecek kortejle devam edecek.

İlk yılında "Havana, Cienfuegos, Camagüey" gibi Dünya Kültür Miras Listesi’ne girmiş kentlere sahip Küba’nın misafir edildiği Kaleiçi Festivali’nde bu yıl, Dünya Kültür Miras Listesi’nde 18 kültür varlığıyla yer alan İtalya, onur konuğu olacak.

Festivalde ilk gün Muratpaşa Belediyesi fuayesinde Piero Castellano’nun İtalya fotoğraflarından oluşan bir sergi konukların katılımıyla açılacak. Sergi daha sonra Kaleiçi’ne taşınacak ve 7-9 Temmuz tarihlerinde Role Street Hostel’de açık kalacak.

6 Temmuz gecesinde ise benzerleri ancak İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan ve yapımı ikinci yüzyıla dayanan Hıdırlık Kulesi’nde İtalya Gecesi düzenlenecek.

Bu kapsamda festivalin üçüncü günü olan 8 Temmuz’da, Hadrianus Kapısı’nda "Rusya Dostluk Günü" gerçekleştirilecek. Rusya Dostluk ve Kültür Derneği ile yapılacak etkinlik saat 18.00’de başlayacak ve 21.00’e kadar devam edecek.

Öte yandan, gelecek yılın konuk ülkesi ise Rusya olarak belirlendi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler