SON DAKİKA

Kalkınma Bakanı Elvan:

27 Haziran 2017, Salı - 13:47
MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin, yoksullara, aç, sefil ve mazlumlara yardım açısından dünyada ilk sırada yer aldığını, ihtiyaç sahiplerine, kişi başına milli geliri 100 bin doları aşan pek çok gelişmiş ülkeden daha fazla destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirterek, "Çünkü biliyoruz ki biz mazlumun yanında, biz fakirin yanında olursak Allah da her zaman bizimledir." dedi.

Elvan, partisinin Anamur ilçe başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programında Anamurlulara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mesaj ve selamlarını iletti.

Bayramların birliğin, beraberliğin ve mutluluğun en üst seviyeye çıktığı dönemler olduğuna işaret eden Elvan, "Ancak gönül coğrafyamıza baktığımızda yangın var. Dünyanın pek çok yerinde kan ve barut kokuyor. Küresel terör ve onların iş birlikçileri, medeniyetimizi tahrip ediyor, o gönül coğrafyamızdaki şehirleri, tarihi eserleri yerle bir ediyor ve son 100 yılın katliamını gerçekleştiriyor. Çoluk çocuk demeden karşılarına kim geliyorsa her türlü silahı kullanıp maalesef bu kardeşlerimizi, evlatlarımız katlediyorlar. Ben bu bayramın o bölgede, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize barış, huzur getirmesini, onların da refah içinde yaşamasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

- "Mazlumun yanındayız"

Bir taraftan ülkenin gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için çaba sarf ederken diğer taraftan da hakkın, hakikatin, mazlumun yanında olmayı sürdürdüklerini dile getiren Elvan, şöyle devam etti:

"Biz dün neysek, bugün de oyuz. 2001 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yola çıktığımızda şunu söyledik; ’Biz asla milletimizin efendisi olmayacağız, milletimizin hizmetkarı olacağız.’ dedik. Yine yola çıkarken ’Biz her zaman mazlumun yanında olacağız, sıkıntı içinde olan, acı çeken, yokluk, yoksulluk içinde olanların yanında olacağız.’ dedik ve bugüne kadar da bunları gerçekleştirdik. Özellikle yoksullara, aç, sefil ve mazlumlara yardım açısından dünyada Türkiye Cumhuriyeti devleti birinci sırada yer alıyor. Pek çok gelişmiş ülkenin milli geliri 100 bin doların üzerindeyken onlardan daha fazla o kardeşlerimize destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki biz mazlumun yanında, biz fakirin yanında olursak Allah da her zaman bizimledir."

Elvan, bir taraftan başta PKK terör örgütü olmak üzere FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik mücadeleyi sürdürürken bir yandan da ülkenin kalkınması, gelişmesi için 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi için mücadele verdiklerini bildirdi.

- "14 yıla 355 kilometrelik tünel sığdırdık"

Son 14 yılda çok önemli hizmetler yaptıklarını anlatan Elvan, şöyle konuştu:

"80 yılda bu ülkede sadece 50 kilometre tünel yapıldı. Bir Bolu tünelini 20 yılda bitiremediler. Biz 14 yıllık süreye tam 355 kilometrelik tünel sığdırdık. İktidara geldiğimizde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Şu anda bölünmüş yollarda 25 bin kilometreyi geçtik. Yani 80 yılda yapılanın neredeyse 4 katına yakın bölünmüş yol yaptık. Biz asla büyük, mega projelerimizden, Türkiyemizi dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi haline getirecek olan devasa projelerimizden vazgeçmeyeceğiz. Dünyanın en büyük havaalanını İstanbul’da yapıyoruz. Önümüzdeki yıl ilk bölümünün açılışını gerçekleştireceğiz. Hayal gibi değil mi? Dünya bile inanamıyor buna. ’Nasıl yapıyorlar? Bu paraları nereden buluyorlar’ diyorlar. Biz 3. havalimanı için devletin kasasından yatırım amaçlı bir kuruş para bile çıkarmıyoruz. Yap-işlet-devlet modeliyle o havalimanı bizatihi kendi iş adamlarımız tarafından yapılıyor. Şimdi onunla da yetinmiyoruz o havaalanı bittikten sonra her yıl o firmalar devletin kasasına 1 milyar avro para koyacaklar. İşte bizim farkımız bu. İş bilenin kılıç kuşananın."

Elvan, Mersin’e yapılan yatırımlara değinirken de Akdeniz Sahil Yolu’nun yapımının devam ettiğini anımsattı.

1 Kasım seçimlerinden sonra 9 tünel açtıklarını belirten Elvan, "İnşallah ağustos ayında bir viyadük ve onunla birlikte 1 tünelin açılışını gerçekleştireceğiz. Bir başka önemli projemiz, Çeşmeli’den Taşucu’na kadar uzanan mesafede 90 kilometrelik kesimde bir otoyol projemiz var. 1 Kasım seçimlerinden sonra süratle bu otoyol projesinin önce projesini bitirdik. Arkasından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu tamamladık. Geçtiğimiz haftalarda yap-işlet-devret modeliyle yapılması için ben Kalkınma Bakanı olarak imzamı attım. Şu anda Başbakanımızın önünde. İnşallah kamulaştırma problemini de süratle halledersek bu yıl hem ihalesine çıkacağız hem de yapımına başlayacağız." diye konuştu.

- "Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanlar var"

Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını, büyümesini engellemeye çalışanlar olduğunu dile getiren Bakan Elvan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Avrupa’nın birçok ülkesinde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine kampanyalar yürütüldüğünü hatırlattı. Elvan, "Dediler ki ’Bu ülke büyüyemez. Bu ülke güçlü bir hale gelemez, önünü kesmemiz gerekir.’ Ama başaramadılar, başaramayacaklar. 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdük. Onlar yüzde 2 tahmin ediyordu. Yine yüzde 5’in üzerinde büyümeye, ülkemizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Tabi bu arada terör örgütlerine yönelik mücadelemiz de kararlılıkla devam edecek." dedi.

Elvan, terör örgütü PKK’nın kökünü kurutmak için Genelkurmay Başkanından en alttaki ere kadar herkesin sahada olduğunu da sözlerine ekledi.

Programa AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan ve Ali Cumhur Taşkın ile AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler