SON DAKİKA

Kalkınma Bakanı Elvan Karaman’da

14 Mart 2018, Çarşamba - 23:40
KARAMAN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman’ın Ermenek ilçesinde bir dizi açılışa katıldı, çeşitli incelemelerde bulundu.


Elvan ilk olarak, bir hayırsever tarafından yaptırılan Hacı Durmuş Ali Tokyürek Kur’an Kursu’nun açılış törenine katıldı.

Daha sonra 22. Ermenek Taşeli Kültür Sanat ve Sıla etkinlikleri kapsamında açılan stantları gezerek bilgi alan Elvan, Zehra Galip Sumra Atatürk İlköğretim Okulu’nun yeni binasının açılışına iştirak etti.

Elvan, burada yaptığı konuşmada, 1968 yılında bu okulda birinci sınıfa başladığını söyledi.

Geçen yıl okulu ziyaret ettiğini belirten Elvan, şöyle devam etti:

"Buradaki çocuklarımızın heyecanı kadar bende de heyecan var. Burası benim birinci sınıfa başladığım okul. O zaman bu okulun ismi Merkez İlkokulu idi. Geçen yıl okulu ziyaret ettiğim zaman gerçekten çok acı bir durum gördüm. Çocuklarımız tuvalete, ellerini yıkamaya dahi dışarıya gidiyorlardı. Bu okulun 50 yıla yakın geçmişi var. Ben de ’buraya yeni okul yaptıralım, güzel bir okul olsun.’ dedim. Bir yıl içinde tamamladık. Çocuklarımıza güzel bir okul kazandırdık."


Bakan Elvan daha sonra da yapımı devam eden Katı Atık Transfer Merkezi ve Ermenek-Bucakkışla-Karaman karayolunda incelemelerde bulundu, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nin açılışını yaptı.

Elvan, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler