SON DAKİKA

Karaman’da Eğitim-Bir-Sen toplantısı

02 Temmuz 2018, Pazartesi - 10:25
KARAMAN (AA) - Karaman Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa'nın katılımıyla yapıldı.

Hatuniye Medresesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Kolukısa, 2001 yılından bugüne kadar memurlar adına birçok kez sendikaların masaya oturduğunu, kendilerinden önce 9 kez toplu görüşme adı altında hükümetlerle toplu görüşme masaları kurulduğunu anımsattı.

2012 refarandumunda hayır oyu verenlerin sendikacılığa ihanet ettiğini iddia eden Kolukısa, şunları söyledi:

"2012 referandumunda hükümetle görüşerek, bu ülkede toplu görüşme yasası değişipte, sendikacının elini kolunu güçlendirecek yeni bir sendika yasası çıkartılırsa size 'evet' oyu verebiliriz dedik. Hükümetle o süreçte bir pazarlık yaptık. Sendika kanununun toplu görüşmeden, toplu sözleşmeye geçişinin zeminini o referandum da hazırlamış olduk. Peki 9 kez masaya oturup da eli boş masadan kalkanlar, Türkiye'de sendikacılığın kaderini değiştirecek ve yeni bir yol açacak bu değişiklikte sendikacılığın lehine olan bu kanuna hayır oyu verdiler. Sendikacılığa o gün ihanet ettiler."

Karaman Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir'de "Kökü mazide olan, gözü atide olan ve bütün 28 Şubatlar, 15 Temmuzlar, hain darbe girişimleri dahil olmak üzere her zaman omurgalı duruşuyla bu ülkenin vazgeçilmez bir gerçeği olduğunu kanıtlayan Eğitim-Bir-Sen'imiz bütün bu süreçlerin üstesinden de evelallah gelecektir." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler