SON DAKİKA

Karaman’da MOBESE kameraları yenileniyor

28 Mayıs 2018, Pazartesi - 20:35
KARAMAN (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi Projesi kapsamında Karaman’da MOBESE kameraları yenileniyor.

İlk MOBESE kameraları Mut Caddesi Leblebiciler Kavşağı’na monte edilirken İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, çalışmaları yerinde inceledi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bayraktar, yapılan bu çalışmalarla birlikte Karaman’ın daha güvenli bir il haline geleceğini söyledi.

Kentin her yerindeki kameraların altyapısının yenileneceğini ve daha kaliteli görüntü sağlayacak ekipmanlar yerleştirileceğini ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın talimatları sonucunda milli bir proje gerçekleştirilerek Milli Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve diğer yüklenici firmalarla birlikte fiber optik kablolar sayesinde daha kaliteli bir görüntü alacağız. Karaman’da trafik ve motosikletler bir sorundur. Araç sayısından fazla motosiklet bulunmaktadır. Bu tür ölü noktalarda dirift yapan otomobiller ile çevreyi rahatsız ederek gezen motosikletler üzerinde çalışmalarımız olacak. Bu konularda kameralar bize ciddi anlamda yardımcı olacak. Bizim emniyet teşkilatı olarak en önemli görevimiz suçu önlemedir. Tabi önleyemediğimiz zaman da, suçluyu yakalama konusunda kameralar bize çok ciddi faydalar sağlayacaktır. Şehir genelinde yirmi noktaya daha kamera yerleştiriliyor. Yeni sistemle 54 olan kamera sayımız 115’e çıkmış olacak. Kurulmaya başlanan kameralardan en kısa sürede görüntü almaya başlayacağız."

Türk Telekom İl Müdürü Mehmet Olcar ise, Karaman’ın her yerinde fiber altyapısı olduğunun altını çizerek bu projede gereken desteği vereceklerini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler