SON DAKİKA

“Kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor“

25 Mayıs 2018, Cuma - 22:30
VAN (AA) - "Kardeş Belediyecilik Projesi" kapsamında Van’a gelen İstanbul’un Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Bahçesaray ilçesini ziyaret etti.

Kadıoğlu ve beraberindekiler, belediye binası önünde Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Mehmet Özcan ile halk tarafından karşılandı.

Kadıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Bahçesaray’ın sarp dağlarında yaşamanın zor olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Burada yaşayan insanların yaşadığı zorlukları görmek için geldik. Mutlaka batının imkanlarını doğuda paylaşmamız gerekir. Türkiye’nin belli bölgelerini gezdik, geçen yıl Batman’da olduk. Sıra artık Bahçesaray’a geldi. Gevaş’ta işlerimizi biraz çözdük. Ülkenin bütün kaynaklarını kullanmamız gerekiyor. Doğuda ne varsa, batıda ne varsa bunları karıştırarak paylaşmamız lazım. Ülkemizde mağdur ve mazlum kimseyi bırakmamamız lazım. Kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor."

- "Nerede bir Müslüman kardeşimiz varsa oraya gideceğiz"

Türkiye’nin yardıma ihtiyacı olan herkese dokunmaya çalıştığını anlatan Kadıoğlu, şunları kaydetti:

"Balkanlara gittik. Şimdi de sırada Suriye var. Oraya da bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Irak’ta olursa oraya da gitmeyi düşünürüz. Nerede bir Müslüman kardeşimiz varsa oraya gideceğiz, elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Nasıl Türkiye olarak Afganistan’da, Arakan’da, Uzak Doğu’dayız. Nasıl oradaki mazlum kardeşlerimize yardım ediyorsak ülke olarak aynı şeyi ülkemizde de devam ettireceğiz. Allah imkan verdikçe bu imkanları kullanacağız. ’Batı’ diye diye anamız ağladı. Bizi karıştırdı, perişan etti, bizi birbirimize düşman etti. Şimdi oradan bakıp bize gülüyorlar. Biz de çile çekiyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimiz ve beraberliğimizi artıralım ki Rabb’imize karşı yarın hesabımız kolay olsun."

- "İşte gönüllere dokunmak budur"

Kadıoğlu ile Bahçesaray’a gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise Van’da gerçekleştirdiği yatırım ve destekler için Kadıoğlu’na teşekkür etti.

"İstanbul nere, Bahçesaray nere. Bu kadar coşku ve sevgi seli nedir diyeceksiniz?" diyen Orhan, şöyle konuştu:

"İşte gönüllere dokunmak budur. Bu çok büyük bir mutluluktur. Sayın Başkanımız İstanbul’da Bahçesaraylılara kucak açıyor ve onları evlerinde hissettiriyor. Tam bir Anadolu insanı, kendilerini kutluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olduğu ne kadar da belli oluyor. Memleketimizin böyle insanlara, bizim de onları yüceltmeye ihtiyacımız var. Sayın başkanımız gittiği her yerde olduğu gibi burada da inşallah güzel müjdeler bırakacak. Buraya geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum."

Kaymakam Özcan ise tüm vatandaşlara kapılarının açık olduğunu, hizmet için Bahçesaray’a geldiğini ifade etti.

Bahçesaray’da insanların hayat kalitesini ve refahını bir nebze de olsa artırmanın kendilerine mutluluk kaynağı olacağını vurgulayan Özcan, "Necmi başkanımız belediyecilik tarihinde dünyaya nam salmış başkanların başından gelen bir isimdir. Cumhurbaşkanımızla beraber İstanbul’da güzel işler yapmış. Daha sonra Esenyurt inşa edildikten sonra Anadolu’da elini uzatmadığı yer kalmamış." dedi.

Konuşmaların ardından Kadıoğlu ve beraberindekiler esnafı ziyaret etti, vatandaşlara tatlı ikram etti, gençleri dinledi, çocuklara satranç takımı ve çikolata dağıttı.

Kaymakam Özcan’ı makamında ziyaret eden Kadıoğlu proje dosyalarını aldı.

Kadıoğlu’nun ziyaretine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler