SON DAKİKA

Kastamonu’daki FETÖ/PDY davası

26 Eylül 2017, Salı - 13:00
KASTAMONU (AA) - Kastamonu’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan İnebolu Sahil Güvenlik 96’ncı Bot Komutanlığında görevli ya da görevinden ihraç edilen 20 askerin yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Silahlı terör örgütü üyeliği" iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Turan Ergün, İ.O, O.A. ve Ö.F.Y, tutuksuz sanıklar A.Ç, M.E. ve E.E. ile avukatları katıldı. Bazı tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Dönemin bot komutanı Turan Ergün, savunmasında, kanunsuz hiçbir emri yerine getirmediğini savundu.

Darbe girişimi akşamı güvenlik gerekçesiyle personelini birliğe çağırdığını belirten Ergün, "Kriz anında askeri duygularla hareket ettik. Botun denize açılması yönünde emir aldık. Halkta tedirginlik yaratmamak için açıldık. Hiçbir kanunsuz emri uygulamadık. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanık Ö.F.Y. da vatan ve millet sevgisi ile yetiştirildiğini söyledi.

Darbe girişimini lanetlediğini ifade eden Ö.F.Y, "Meslek hayatım boyunca kanunlara uygun davrandım. Kanunsuz hiçbir iş yapmadım. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer sanık ve avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, İ.O, O.A. ve Ö.F.Y’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler