SON DAKİKA

Kastamonu’daki FETÖ/PDY davası

17 Ekim 2017, Salı - 21:40
KASTAMONU (AA) - Kastamonu’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 9 emniyet mensubu, 1 öğretmen ve 1 ev kadınının yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan eski emniyet personelleri D.M, V.K, Y.B, Ö.F.T, ihraç edilen öğretmen İ.E. ve tutuksuz yargılanan M.M, T.K, A.F, G.A, Ü.Ö, ile Ü.Ö’nün eşi ev kadını P.Ö. katıldı.

V.K. savunmasında darbe ve darbecilerle hiçbir bağının bulunmadığını savundu. 15 Temmuz’da yıllık izinde olduğunu söyleyen V.K. "Olaylardan evimde televizyon izlerken haberdar oldum. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kesinlikle kullanmadım." dedi.

Tutuksuz yargılanan Ü.Ö. ise diğer sanıkların FETÖ ile bağı bulunduğunu söyledi. Örgütün dini faaliyetlerine katıldığını kabul eden Ü.Ö. ByLock kullandığını itiraf etti.

Diğer sanıkların bazılarıyla örgütün çeşitli faaliyetlerine katıldığını kabul eden Ü.Ö. "Ben terör örgütü amacıyla o sohbetlere katılmadım. O toplantılara sadece din amaçlı katıldım." dedi.

Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti Ö.F.T’nin tahliyesine karar verirken duruşma 15 Kasım’a erteledi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler