SON DAKİKA

Katar’dan Adana’ya gelen ilk uçak törenle karşılandı

12 Temmuz 2018, Perşembe - 14:40
ADANA (AA) - Katar'ın başkenti Doha ile Adana arasında haftada 3 gün gerçekleştirilecek direkt uçuşlar kapsamında Doha'dan kalkan ilk uçak Adana Havalimanı'na indi.

Doha'dan gelen uçak Adana Büyükşehir Belediyesi bandosu ve halk oyunları ekibi tarafından karşılandı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, havalimanındaki törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Doha ile Adana arasındaki direkt uçuşların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vatandaşların Ankara ve İstanbul'a gitmeden buradan çok rahat bir şekilde Katar'a direkt uçabileceklerini ifade eden Demirtaş, uçuşların haftada 3 gün yapılmasının büyük avantaj olduğunu söyledi.

Adana'nın, Akdeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden olduğunu ifade eden Demirtaş, "Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve doğasıyla çok mükemmel bir yer. Ciddi bir potansiyeli var. Adana, tarım, sanayi ve endüstri potansiyeliyle çok önemli bir yer. İnşallah bundan sonra Katar'a, Adana'dan 3 gün vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde gidip geleceklerdir. Bu durumun dost ve kardeş ülke olan Katar ile ilişkilerimizi olumlu anlamda çok ciddi etkileyeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Katar Airways Ticaretten Sorumlu Kıdemli Başkanı Ehab Amin de çok beklenen bir uçuş rotası olan Adana'ya ilk doğrudan seferleri başlatmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, yeni rotanın Katar ile Türkiye arasındaki bağları ve dostluğu daha da güçlendireceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından pasta kesildi.

Amin, daha sonra Adana'da bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Katar'dan 150'den fazla destinasyona uçuş gerçekleştirildiğini, bunun da 206 uçuştan oluşan uçak filosuyla yapıldığını söyledi.

Katar Havayollarının dünyanın en hızlı büyüyen ve gelişen havayolu şirketlerinden olduğunu aktaran Amin, "150'den fazla destinasyona uçuşlarımız gerçekleşiyor. Büyüme planlarımız içinde Doğu Avrupa da var. Türkiye bu anlamda bizim vazgeçilmezimiz. 13 yıldır Türkiye ile Doha arasında uçuşlarımız gerçekleşiyor. İstanbul'a 2, Ankara'ya bir ve bunun dördüncüsü de Adana olacak. Haftada üç gün Doha-Adana uçuşları gerçekleşecek." diye konuştu.

Amin, Adana uçuşları için tahminlerinden çok daha fazla rezervasyon aldıklarını, uçuşların iki ülkeye ekonomik anlamda katkı sağlayacağını ve iş birliğini güçlendireceğini kaydetti.

Doha'da havaalanında artık Türklere vize uygulamasının bulunduğunu belirten Amin, vizenin havaalanından alınabildiğini ve bunun 180 gün geçerli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler