SON DAKİKA

Kayak müsabakaları için paten ile idman

31 Ekim 2017, Salı - 16:00
BİNGÖL (AA) - ABDULLAH ÇELİK - Bingöl’de kayak müsabakalarına hazırlanan çocuklar, yaz mevsimi nedeniyle idmanlarını patenle sürdürüyor.

Kış mevsiminde kayak yapan çocuklar, yaz aylarında kondisyondan düşmemek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen paten kursuna katılıyor.

Kayak sporcusu yetiştirilmesi amacıyla kış sporları okuluna katılan 6-15 yaş arası öğrencilerin devam ettiği paten kursunda, kayak sporundaki zıplama ve manevra kabiliyetinin daha da geliştirilmesi için patenle egzersiz yapılıyor.

Kursa katılan öğrenciler yaz tatilini spor yaparak değerlendirmenin mutluluğunu yaşıyor.




- Tekerlekli patenle kayağa hazırlık antrenmanları




Kayak Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Aydın Bulşu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paten öğrenen kişilerin kayak sporunu da rahatlıkla yapabileceklerini söyledi.

Tekerlekli paten çalışmalarını geçen yıl başlattıklarını ifade eden Bulşu, "Kış aylarında kayak yaparak yarışmalara hazırlanıyor, yazın ise tekerlekli patenle kayağa hazırlık antrenmanları yapıyoruz. Patenle kaymayı öğrenen kayak sporunu daha rahat yapabiliyor." dedi.

Bulşu, kursa yeni olmasına rağmen kız öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğine işaret ederek, bazı ailelerin tehlikeli olacağı yönünde endişelerinin bulunduğunu ancak ailelerin çocukları bu spora başladıklarında tehlikeli bir branş olmadığını gördüklerini dile getirdi.

Aydın Bulşu, henüz yolun başında olduklarını, gelecek yıllarda kursa katılan öğrenci sayısının daha da artmasını beklediklerini vurgulayarak, "Amacımız daha fazla çocuğu bu sporla tanıştırmaktır." ifadelerini kullandı.

Kayak Federasyonu Bingöl İl Temsilci Yardımcısı Tülin Kavran, kayak yarışmalarına hazırlanan yaklaşık 20 performans öğrencisinin bulunduğunu belirterek, bu öğrencilerin kayak sporuna ara vermemesi için yaz mevsiminde kondisyon ve paten çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Kavran, temelden başlayan 15 öğrencinin de bulunduğunu ifade ederek, ailelerin ilgisinin çok iyi olduğunu vurguladı.

Süreç içerisinde paten eğitiminin faydasını göreceklerini dile getiren Kavran, bu çalışmalarla öğrenci sayısının daha da artacağını bildirdi.




- Dila: "Kayak müsabakalarına hazırlanıyoruz"




Paten kursuna katılan öğrencilerden Dila Arık, kış aylarında kayak dersi aldıklarını, yazın ise kayak çalışmalarını ilerletmek amacıyla paten derslerine katıldıklarını söyledi.

Kursta çeşitli aktiviteler yaptıklarını anlatan Dila, "Bu yıl kayak yarışmalarına katılacağız ve paten eğitimi de bu yarışmalara hazırlık olacak." diye konuştu.

Nida Havin Ayna ise kayakta yaptıkları hareketlerin aynısını patenle de yaptıklarını dile getirerek, "Hem eğleniyor hem de kayak müsabakalarına hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler