SON DAKİKA

Kayseri’de Atık Su Çalıştayı düzenlendi

05 Temmuz 2018, Perşembe - 02:40
Kayseri'de, "Organize Sanayi Bölgesi Atıklarının Yeniden Kullanımı için Membranlı Arıtma Sistemlerinin Konvansiyonel Sistemlerle Karşılaştırılması" konulu çalıştay düzenlendi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun ile çok sayıda akademisyen, sanayici ve öğrenci katıldı.

Çalıştayta konuşan Başbakan Başdanışmanı Akça, Türkiye'nin zor bir coğrafyada yer aldığını ve ayakta kalabilmek için güçlü bir ülke olması gerektiğini belirtti.


Güçlü olmanın yolunun kalkınmadan, gelişmeden ve ekonomiden geçtiğine dikkati çeken Akcan, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla ülkemiz üretimini artırmak, fabrikalarını çalıştırmak, daha fazla teknoloji üretmek zorundadır. Tabi bunu yaparken de çevremizi ihmal etmememiz gerekiyor. Maalesef kalkınmada, ekonomide, sanayide çevre korumak birbirine ters düşen konulardır. Üretimi artırırsanız ve sanayi çalışırsa, bunlar kirlilik üretecek ve çevreyi etkileyecektir. Ancak günümüz şartlarında, hem çevreyi korumak, hem ülkenin gelişmesini sağlamak mümkündür. Ne ile mümkündür? Teknoloji ile akılla ve iyi yönetimle mümkündür."

KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan da teknolojik gelişmelerin büyük bir hızla devam ettiği günümüzde çevre ve teknoloji uyumunu sağlamanın yaşanılabilir bir dünya için son derece önem arz ettiğini ifade etti.

Her alanda israftan uzaklaşıp geri kazanıma önem verilmesi gerektiğini dile getiren Nursaçan, "Geri kazanım ve yeniden kullanım doğal kaynaklarımızın korunmasını sağlamaktadır. Enerji tasarrufumuzu sağlamamıza yardım eder. Atık miktarını azaltarak, çevresel etkilerin azalmasını sağlar. Geri kazanım geleceğe ve ekonomiye yardım yapmamıza yardımcı olur." diye konuştu.

ERÜ Çevre Sorunları ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Özkan da amaçlarının atıksuların yeniden kullanım alternatiflerinin, su kalitesi ve su ihtiyacı açılarından değerlendirilerek, bu seçenekleri artırmak olduğunu kaydetti.

Özkan, "Projemiz, 36 başvuru arasında birinci aşamayı geçen ve desteklenen beş projeden biridir. Erciyes Üniversitesi’nin en yüksek bütçeyle desteklediği projeler arasındadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çalıştayda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Topacık Ulusal Membran Teknolojileri UYG-AR Merkezi, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi tarafından proje sunumu yapıldı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler