SON DAKİKA

Kayseri’de çiftçiyi dolu vurdu

28 Mayıs 2016, C.tesi - 14:12
Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Kocasinan, Yeşilhisar ve Sarıoğlan ilçelerinde, yaklaşık 60 bin dekar ekili alanda ve meyve bahçelerinde iki gündür etkili olan dolu nedeniyle çiftçinin zarar gördüğünü bildirdi.

Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, Sarıoğlan İlçe Tarım Müdürü Gökhan Özkan ve Sarıoğlan Ziraat Odası Başkanı Burhan Akdoğan ile bölgede incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Dolu yağışından zarar gören Sarıoğlan, Kocasinan ve Yeşilhisar ilçelerinde en kısa sürede hasar tespit çalışmalarına başlanacağını ifade eden Güneş, şunları kaydetti:

"Kocasinan, Yeşilhisar ve Sarıoğlan ilçelerimizde yaklaşık 60 bin dekar ekili alanda ve meyve bahçelerinde doludan dolayı çiftçimiz yüzde 90 oranında zarar görmüştür. Dolu düşen yerlerdeki çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için devletimiz tarafından çiftçilerimize yardım yapılması ve üretim yapmalarının sağlanması gerekmektedir. Biz de hasar tespit çalışmalarının bir an önce yapılarak Tarım Bakanlığımıza gönderilmesini sağlayacağız. Çiftçilerimizin mağduriyetleriyle ilgili bir dosya hazırlayıp Bakanlığa ve milletvekillerimize ulaştıracağız. Devletimizden ve hükümetimizden beklentimiz bize bu konuda yardımcı olmalarıdır."

Güneş, sigorta yaptırmayan çiftçiler için bu tür olaylarda borç ertelemesi yardımı yapıldığını, ancak bu yardımın işe yaramadığını belirterek, "Bu erteleme hiçbir çiftçimizin işini kolaylaştırmıyor, aksine daha da zorlaştırıyor. Üst üste 2-3 yıldır borç ertelemesi yapan çiftçilerimiz var. Artık borç ertelene ertelene çiftçilerimiz borçlarını ödeyemez duruma gelmiştir. Bizim istediğimiz çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi değil, nakdi yardım yapılarak çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasına olan borçlarının kapatılarak yeni kredilerin kullandırılması." görüşünü ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler