SON DAKİKA

Kayseri’de çocuklar için mutfak etkinliği düzenlenecek

06 Mayıs 2016, Cuma - 12:27
Kayseri’nin yerel mimarisine özgü yapısıyla, modern ve geleneksel formları bir araya getiren Forum Kayseri Alışveriş Merkezi, 7-8 ve 14-15 Mayıs’ta gerçekleştireceği çocuklar için mutfak etkinlikleri düzenleyecek.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Uluslararası Kukla Festivali ile 7’den 70’e herkesi kukla sanatıyla buluşturan Forum Kayseri, mayıs ayını bambaşka bir etkinlikle karşılıyor.

7-8 ve 14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek "Çocuklar Mutfakta" etkinliği ile minikleri mutfak sanatlarına davet eden Forum Kayseri, eğlenceli olduğu kadar eğitici günlere ev sahipliği yapacak.

Evlerdeki konforu aratmayacak sıcak bir ortamda, deneyimli eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek etkinlikler, 14.00-18.00 saatlerinde ücretsiz katılıma açık olacak.

Küçük aşçılar, iki hafta sonu boyunca harika lezzetler yaratmanın yanı sıra neşeli tasarımlarla mutfak kaplarını renklendirecekler.

Aşçılık ve seramik atölyelerinin art arda uygulanacağı aktivitede, katılımcılar, alana kurulacak mutfak dekorunda gerçek malzemelerle pratik tarifler uygulayacak ve antik çağlardan bugüne mutfakların vazgeçilmez bir parçası olan toprak kapları dekore edecek.

Sofra Dergisi’nin tarifleriyle desteklediği "Çocuklar Mutfakta" etkinliği kapsamında 7 Mayıs Cumartesi günü "Türk Mutfağı", 8 Mayıs Pazar günü "İtalyan Mutfağı", 14 Mayıs Cumartesi günü "Alman Mutfağı" ve 15 Mayıs Pazar günü "İngiliz Mutfağı"ndan çok özel tatlılar yapılacak.

Yemekte görgü kuralları, hijyen, sağlıklı beslenme, masa düzeni gibi konularda da bilgilendirilecek olan katılımcılar, dünya kültürleriyle buluşmanın ve mutfağın tarihiyle aydınlanmanın keyfini doyasıya yaşayacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler