SON DAKİKA

Kayseri’de spor lisesi eğitim vermeye başlayacak

21 Şubat 2018, Çarşamba - 18:40
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, spor lisesi ve il genelindeki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Elmalı, makamında düzenlediği basın toplantısında, 13 yıl sonra açılan spor lisesinin Kayseri’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kente, spor lisesi açmanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirten Elmalı, şunları aktardı:

’’Bilindiği gibi spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri özel yetenek sınavıyla öğrenci almaktadır. Bu doğrultuda ilk etapta spor lisemizde 3 şube açıp toplamda 90 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayacaktır. Spor Lisemize ön kayıtlar 5-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak olup, 8-11 Eylül arasında da yetenek sınavı yapılacaktır. Öğrencilerimiz, başvurularını İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yanında bulunan Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi 3. katında yapacaktır. Yetenek testiyse Melikgazi İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonu’nda 30 metre sürat koşusu, koordinasyon parkuru elektronik sayaçlar kullanılarak yapılacaktır. Bu testlerde başarılı olan öğrenciler, Kayseri Spor Lisemizde okumaya hak kazanacaktır.’’

İl genelindeki yatırımlara da değinen Elmalı, tam gün eğitime geçiş için 24 derslikli 44 okula ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, ’’İnşallah 2018 başında yapılacak ihaleler, 2019 sonunda tamamlanacaktır. Bu kapsamda Bakanlığımıza 17 okul arsası bildirildi. Daha sonra belediyelerimizin katkılarıyla, yeni arsaların temizlenmesiyle 21’e sonra 25 arsaya çıktı. Hedefimiz yıl sonuna kadar 35 arsaya ulaşmaktır.’’ dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler