SON DAKİKA

Kayseri’nin ihracatındaki artış

15 Kasım 2017, Çarşamba - 03:00
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, bu yıl kentte ihracatın pozitif seyrettiğini belirterek, "İhracatçılarımızın bu başarısında, 2016 yılında özellikle 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin ardından üretim, ihracat, yatırım ve istihdamı daha da ileriye taşıma düşüncesiyle hükümetimiz tarafından sağlanan teşvik ve desteklerin de önemli bir katkısının olduğunu ifade edebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Nursaçan, yazılı açıklamasında, Kayseri’de temmuz ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,2 artışla 11 milyar 474 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, ilk 7 ayda ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 artışla 88 milyar 926 milyon dolar, son 12 aylık ihracat da bir önceki yıla göre yüzde 7,5 artışla 150 milyar dolar olduğunu aktardı.

İhracat artış oranında önemli bir seviyeye gelindiğine dikkati çeken Nursaçan, şunları kaydetti:

"İhracatçılarımızın bu başarısında, 2016 yılında özellikle 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin ardından üretim, ihracat, yatırım ve istihdamı daha da ileriye taşıma düşüncesiyle hükümetimiz tarafından sağlanan teşvik ve desteklerin de önemli bir katkısının olduğunu ifade edebiliriz. Zira iş dünyası olarak çok iyi biliyoruz ki, siyasi istikrar ekonomik istikrarı, ekonomik istikrar da siyasi istikrarı getirmekte, bütün bu hayati süreçlerle birlikte kalıcı ve sürdürülebilir bir istikrar sağlanarak, süreçler daha etkin ve hızlı yürütülmektedir. İçerisinde bulunduğumuz coğrafya, dünyanın en karmaşık, en zor ve en çetin coğrafyasıdır. Herkesin kendi sorunlarına odaklandığı bu süreçleri yerinde ve zamanında değerlendirmeliyiz. Ülke olarak yüksek milli değerlere sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olmak en önemli hedefimiz olmalıdır."

Türkiye’nin güçlenerek daha da büyüyeceğine inandığını vurgulayan Nursaçan, "İş dünyası olarak hükümetin 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında ekonomik reform odaklı, yatırım hamlelerinin devam ettiği, demokratikleşme, güven, istikrar ve ekonomik refahın devamlılığının sağlanacağına, yeni, güçlü ve büyük Türkiye’de yaşanmakta olan bu değişim ve gelişim hamlesinden daha da güçlenerek çıkacağımıza, çalışmaya, üretmeye devam eden bir ülke olarak, her türlü zorluğun altından kalkacağımıza olan inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler