SON DAKİKA

Kazakistan’dan Kırgızistan’ın protesto notasına cevap

22 Mayıs 2018, Salı - 13:30
ASTANA (AA) - Kazakistan, Kırgızistan’daki cumhurbaşkanı seçiminde yarışacak Ömürbek Babanov ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in görüşmesine tepki gösteren Kırgızistan’a nota gönderdi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan’ın verdiği protesto notasına cevaben, Kırgızistan’ın Astana Büyükelçiliğine nota yollandı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in Kırgızistan cumhurbaşkanı adaylarından biriyle görüşmesine Kırgızistan Dışişleri Bakanlığının tepkisinin aşırı şaşırtıcı olduğu ifade edilen notada, cumhurbaşkanıyla görüşmelerin farklı ülkelerin siyasi parti liderlerinin inisiyatifiyle düzenli yapıldığı ve bunun uluslararası uygulamaya aykırı olmadığı belirtildi.

Notada, bu tür görüşmelerin açık ve şeffaf özellik taşıdığına ve basında geniş yer bulduğuna işaret edilerek, Nazarbayev’in, Kırgızistan cumhurbaşkanı adayı eski Başbakan Sooronbayev Ceenbekov ile de 14 Ağustos’ta görüştüğü anımsatıldı.

"Kırgızistan’ın içişlerine karıştıkları ve Kırgız halkının seçimini etkilemeye çalıştıkları iddialarını" kabul etmeyen Kazakistan verdiği notada, Kırgızistan Dışişleri Bakanlığının tepkisinin 2 ülke arasındaki ortaklık ilişkilerine aykırı olduğu kaydedildi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı dün, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in, Kırgızistan cumhurbaşkanı adaylarından Ömürbek Babanov ile görüşmesinin Kazak basınında geniş yer bulmasını "Kırgızistan’daki cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu etkilemek ve içişlerine karışmak" olarak değerlendirmiş, Kazakistan’a protesto notası göndermişti.

Kırgızistan’daki cumhurbaşkanı seçimi 15 Ekim’de yapılacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler