SON DAKİKA

Kenya sporunda yolsuzluk davası

28 Eylül 2016, Çarşamba - 19:03



ANKARA (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları’nda mücadele eden Kenya Milli Takımı’nın kafile başkanı Stephen Arap Soi, oyunlar döneminde devlet bütçesinden zimmetine 256 bin dolar (763 bin lira) geçirdiği iddiasıyla mahkeme karşısına çıktı.

Kenya’nın başkenti Nairobi’de görülen duruşmada, Soi’nin yanı sıra Kenya Olimpiyat Komitesi Asbaşkanı Pius Ochieng ve genel sekreteri Francis Kinyili Paul hakkında da yolsuzluk suçlaması yapıldı.

Savcılık, Kenya Milli Takımı’nı 2016 Rio Olimpiyatları’nda kafile başkanı unvanıyla temsil eden Soi’nin, oyunların devam ettiği süreçte Kenya Spor Bakanlığı ve Milli Olimpiyat Komitesi bütçesinden 256 bin doları zimmetine geçirdiğini iddia etti. Ochieng ile Paul ise sponsor Nike firmasının Rio’da yarışan sporcular için ürettiği ekipmanları çalmakla suçlandı.

Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederken, sonraki duruşmanın 24 Ekim’de yapılmasına karar verildi.

Kenya sporunda son dönemde birçok yolsuzluk iddiası yaşanıyor. Son olarak, Kenya Olimpiyat Komitesi ile Atletizm Federasyonunda üst düzey yetkililer hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atılmıştı. Hükümet, çıkan tartışmaların ardından olimpiyat komitesini geçici olarak lağvetmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ise söz konusu kurumlarda reform gerçekleştirmesi amacıyla hükümete sene sonuna kadar süre vermiş, beklentilerin gerçekleştirilememesi halinde Kenya’ya men cezası verileceğini ifade etmişti.

Geçen sene ise Kenya Atletizm Federasyonu Başkanı Isaiah Kiplagat, asbaşkan David Okeyo ile eski yönetici Joseph Kinyua hakkında, sponsor Nike firması tarafından verilen yaklaşık 700 bin dolarlık bütçeyi zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından soruşturma başlatılmıştı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler