SON DAKİKA

Kerbela şehitleri anılıyor

23 Mayıs 2018, Çarşamba - 16:25
IĞDIR (AA) - Iğdır’da, Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 71 yakınının bin 378 yıl önce Kerbela’da şehit edilmeleri dolayısıyla anma etkinlikleri düzenleniyor.

Iğdır’da yaşayan Caferi mezhebine mensup vatandaşlar, her yıl muharrem ayının ilk gününden başlayarak 40 gün boyunca, Kerbela’da katledilen Hazreti Hüseyin ve 71 yakınının yasını tutuyor.

İl merkezi ve ilçelerde bulunan birçok ev ve cadde, matem ayı olarak kabul edilen muharremin bin 378. yılı dolayısıyla siyahlara büründü. Şehrin farklı yerlerinde kurulan matem çadırları ve camilerde bir araya gelen vatandaşlar, şehitleri anıyor.

Etkinlikleri organize eden Gün Işığı Derneği Başkanı Hasan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hazreti Hüseyin’in katledilmesinden dolayı Hazreti Peygamber’e başsağlığı vermek isteyen insanlar buraya gelerek gözyaşı döküyor, duygularını dile getiriyor ve dua ediyor. Yaklaşık 14 yıldır bu çadırı kurmak derneğimize nasip oluyor." dedi.

Avcı, bir nebze de olsa Hazreti Muhammed’in acısını paylaşabilmek ve bu olayı yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Bir matem, yas çadırı kuruyoruz ve şehri karalara bürüyoruz. İnşallah ömrümüz olduğu sürece bu matemi, Resulullah’tan kalan bu emaneti sürdürmeye kararlıyız." diye konuştu.

Kent sakinlerinden Melike Karaduman ise "Her yıl çadır kurularak Kerbela olayı temsili gösterilir. Biz de gelip burada Kerbela olayını yad ederiz. Bizim yüreğimizde asırlardır sönmeyen bir Hüseyin yası ve yarası var. Hüseyin bizim için hayatımız boyunca, nefesimiz yettiği sürece sönmeyecek bir özgürlük meşalesidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler