SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı

25 Ağustos 2016, Perşembe - 23:05
TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP konvoyuna yapılan saldırının, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast girişiminin, doğrudan demokrasiye, Türkiye’ye yapıldığını belirterek, "Sayın Genel Başkan’ın teröre ve terör örgütlerine karşı ayrımsız, net tavrı kendisini terör örgütlerinin hedefi haline getirmiştir." dedi.

Özel, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun, belediye hizmet binasının açılışını yapmak ve bazı ilçelerdeki programlar için Artvin’i ziyaret ettiğini anımsattı.

Darbe girişiminden önce, Kılıçdaroğlu’na, CHP’de siyaset yapan kişilere, partinin üst düzey yöneticilerine suikast girişimleri olabileceği, bu tip gezilerde güvenlik zaafiyeti ortaya çıkabileceğine ilişkin çeşitli uyarılar olduğuna dikkati çeken Özel, bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun yakın koruma ekibinin, CHP konvoylarıyla ilgili partinin ve güvenlik birimlerinin korumalarının artırıldığını bildirdi.

Özel, Artvin Valisi’nin, güvenlik riskinin yüksek olduğu, bir takım terörist hareketlerin bulunduğu bir bölgeden geçileceği için ciddi önlemler aldıklarını, üç askeri araçla öncü güvenlik sağladıklarını, bu araçların, güvenlik riski yüksek bölgede konvoyun geçişinden önce etrafı kolaçan ettiğini, bu sırada ağaçlık bir bölgede mevzilenme fark ettiklerini, en önde giden askeri aracın dönüp, o mevzideki hareketliliğe doğru yöneldiği anda o mevziden veya etrafından ateş açıldığını, bu ilk ateşte en önde giden aracın sürücüsünün ağır şekilde yaralandığını ifade ettiğini anlattı.

CHP Grup Başkanvekili Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artvin Valisi’nin, koruma ekibimizin, Sayın Genel Başkan’a eşlik eden Artvin’deki CHP’lilerinin bize ilettiği bilgiler birleştiğinde; Sayın Genel Başkan’ın konvoyuna yönelik ağır makinalı silah ve bir roketatarla suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sonucunda, hazırlığı yapan mevzinin ateş açması sonucunda karşılıklı çatışma başladığı, Genel Başkan’ın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla bir mesafedeyken konvoyun durduğu, CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığını, konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz. Başta ağır yaralı askerimiz olmak üzere, yaralı askerlerimize acil şifa diliyoruz. Artvin Valisi, askerin hastaneye sevk edildiğini, yaşam mücadelesi verdiğini, herşeyin yapıldığını söyledi.

Bu, CHP konvoyuna yapılan saldırı, Sayın Genel Başkan’a suikast girişimi, doğrudan demokrasiye, Türkiye’ye yapılmış, demokrasinin yanında terörün karşısında duran anamuhalefet liderine yapılmış saldırıdır. Sayın Genel Başkan’ın teröre ve terör örgütlerine karşı ayrımsız, net tavrı kendisini terör örgütlerinin hedefi haline getirmiştir."

-"Terörün amacı vatandaşı evine, siyasetçiyi Ankara’ya hapsetmek"

CHP’nin dünkü MYK toplantısında, Artvin’den sonra Şırnak ve Hakkari gezilerinin planlandığını belirten Özel, Kılıçdaroğlu’nun, güvenlik uyarılarına karşı, terörün amacının vatandaşı evine, siyasetçiyi de Ankara’ya hapsetmek olduğunu söylediğini aktardı.

Özel, Kılıçdaroğlu’nun taslak programlarında Artvin’in ardından, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’deki babaevi, Hakkari ve Şırnak ziyaretlerinin yer aldığını anlattı. Özel, teröre ve teröriste inat demokrasiyi savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, Mecliste grubu bulunan tüm partilerin grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcılarının telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu anlatan Özel, geçmiş olsun dileyen herkese teşekkür etti.

-"Terörün karşısında dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz"

Özel, saldırının nasıl olduğuna ilişkin soruya, şöyle karşılık verdi:

"Çok kesin olmamakla birlikte, ilk önce bir mevzinin fark edildiği, o mevziye yönelindiği anda oradan ateş açıldığı, karşılıklı çatışma yaşandığı, daha sonra kaçan teröristlerden birinin, yakın güvenlik ekibimiz tarafından etkisiz hale getirildiği, orada roketatar bulunduğu bilgileri var. Olay yerinde başka mevziler var mı, geride neler bıraktılar, beraberinde neler götürdüler onları biz de merak ediyoruz. Ama iki ayrı çatışma yaşandığı, birinde bir roketatar taşıyıcısının etkisiz hale getirildiği söyleniyor ama bu doğrulanmaya muhtaç bilgi. Biz de çeşitli kaynaklardan bunu duymuş durumdayız. Efkan Ala, kesinlikle PKK olduğunu söyledi. Ama kim olursa olsun, PKK olabilir, IŞİD olabilir, bir başka terör örgütü olabilir ama sonuçta amaçları, terörün karşısında dimdik, demokratik siyaseti savunan bir lideri, anamuhalefet partisi Genel Başkanı’nı hedef almasıdır.

15 Temmuz akşamı, ’Darbeyi kimin yaptığıyla ilgilenmiyoruz, demokrasiyi ve parlamenter sistemi savunuyoruz’ diyen Kılıçdaroğlu, darbecilerin hedefi olmuştu. Biz Mecliste bu ifadeleri kullandıktan sonra dünya siyasi tarihinde az görülecek şekilde, jetler Meclisi vurdular. O gün Meclis demokrasiye sahip çıktı, darbecilerin hedefiydi. Darbeyi kimin yaptığıyla ilgilenmiyorsak, bu saldırıyı kimin yaptığıyla da ilgilenmiyoruz. İlgili güvenlik birimleri elbette ilgilenecek ama hangi terör örgütü yaparsa yapsın, demokratik, parlamenter siyaseti, özgürlükleri savunmaya, terörün karşısında dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz."

CHP’li Özel, tüm terör saldırılarının, ülkenin birliğine, bütünlüğüne yönelik olduğuna işaret ederek, kime saldırıldığından çok, o saldırıların neyi temsil ettiğine bakmak gerektiğini vurguladı.

Tüm darbe girişimlerinde, iktidarların hedef olduğunu belirten Özel, ancak herkesin, muhalefete, "Bu ne diyor" diye baktığını söyledi. Özel, "Teröre karşı, ’Acaba hükümet zayıflar mı?’ diyen değil, ’Terörle mücadelede ne istiyorsanız yanındayız’ diyen anamuhalefet partisi, teröristlerin ilk hedefi haline geliyorsa, anamuhalef partisinin lideri suikast girişimine hedef oluyorsa, bu teröristleri ve demokrasi düşmanlarını ne kadar rahatsız ettiğinin göstergesidir." diye konuştu.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler