SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı

25 Ağustos 2016, Perşembe - 23:40
CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı.

Milletvekili Çakırözer, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının sadece partiye ve Kılıçdaroğlu’na değil, cumhuriyete, demokrasiye ve özgürlüklere yapıldığını bildirdi.

Bu saldırının tüm Türkiye’ye yapıldığını vurgulayan Çakırözer, şunları kaydetti:

"Genel başkanımızı bu suikast girişiminin hedefi yapan kendisinin ve partimizin teröre karşı net tavrıdır. Partimiz nereden gelirse gelsin her tür teröre karşı bu kararlı tutumundan asla vazgeçmeyecektir. Partililerimize, kahraman güvenlik güçlerimize ve ülkemize yönelik bu hain saldırıyı lanetliyorum, kınıyorum. Nereden gelirse gelsin, ülkemizi yangın yerine çevirmek isteyen her türlü terör belasının son bulduğu, demokratik, laik ve çağdaş bir Türkiye sevdamızdan asla yılmadan yolumuza devam edeceğiz. Hukukun üstünlüğünü, Cumhuriyet değerlerini ve özgürlükleri savunacağız. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm ulusumuza başsağlığı, yaralı güvenlik görevlilerimize ve CHP konvoyunda bulunan herkese geçmiş olsun dileğimi iletiyorum."

- Hain saldırılar bölemez

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel de açıklamasında, Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi.

Ülkenin yarınlarını karanlığa ve teröre teslim etmeyeceklerini belirten Yüksel, "Laik ve demokratik Türkiye mücadelemize korkmadan, yılmadan, sinmeden devam edeceğiz. Huzura ve barışa aç olan halkın sesidir Kemal Kılıçdaroğlu. Hain saldırılar ile kimse bu halkı bölemeyecek, haklı mücadelemizi dindiremeyecek." ifadelerini kullandı.

- Sağduyu çağrısı

Merkez Odunpazarı İlçe Belediye Başkanı Kazım Kurt da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldıranları lanetledi.



Kurt, Türkiye Cumhuriyetinin tek dayanağının Atatürk devrimleri ve demokrasi olduğunu anlatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Görülüyor ki bu temel dayanağımızı katletmek istiyorlar. Ancak bedeli ne olursa olsun biz Atatürk devrimlerini, demokrasiyi, adaleti, laikliği, insan hak ve özgürlükleri katletmelerine asla izin vermeyeceğiz. Bu memleket, bu topraklar bizim, bu memlekette yaşayan halk bizim halkımız ve biz direnmek ve mücadele etmekle görevliyiz. Diğer taraftan, hükümetlerin önemli bir görevi de muhalefet liderlerini ciddiyetle korumaktır. Can güvenliği ve toplantı özgürlüğü hükümetlerin sorumluluğundadır. Tehlikenin önceden istihbaratını almak ve önlem geliştirmek bir hükümetin temel görevlerindendir. Ancak bu çirkin saldırı gösteriyor ki ciddi bir zafiyet söz konusudur. Bu zafiyetin bir an önce giderilmesi hayati önem taşımaktadır. Saldırı sırasında şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, yaralanan güvenlik görevlilerimize acil şifa diliyor, milletimize sağduyu çağrısı yapıyorum."

- Alçakça saldırı

Merkez Tepebaşı İlçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin Ardanuç ilçesi yakınında ateş açılarak yapılan saldırıyı kınadı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve yanındaki heyetin yara almadan kurtulduğu saldırıda şehit düşen bir askerin yürekleri yaktığını dile getiren Ataç, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin bir çok noktasında gerçekleşen hain terör saldırıları güvenlik sorunumuzun olduğunu bir kez daha ortaya koyarken Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı iç barışımızı tehlikeye atarak kaos yaratmak amacıyla gerçekleşen alçakça bir olaydır. Saldırı sırasında şehit düşen askerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyor, Ülkemize, Sayın Kılıçdaroğlu’na ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler