SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı

26 Ağustos 2016, Cuma - 03:03
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, "Ülkede kaos yaratmak isteyenler, bu ülkeyi tekrar darbelerle ele geçirmek isteyenler bu birlik beraberliğimizden sonra muvaffak olamayacaklardır" dedi.

Bircan, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin sigortası olduğunu belirten Bircan, "Fetullahçı Terör Örgütü, CHP’yi kaldırmak için yıllardır nasıl çalıştığını itiraf etti. CHP bu ülkenin mihenk taşıdır. Bugün yapılan saldırı birlik beraberliğimizi hedef almıştır. Bu saldırıyla birlikte ülkede kaos yaratmak isteyenler, bu ülkeyi tekrar darbelerle ele geçirmek isteyenler bu birlik beraberliğimizden sonra muvaffak olamayacaklardır" diye konuştu.

Bircan, Türkiye’nin, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda gitmesi gerektiğini vurguladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırının 15 Temmuz darbe girişiminin başka bir versiyonu olduğunu ifade etti.

Saldırının bu ülkeyi kanları ve canları pahasına kuran Kuva-i Milliyecilere karşı yapıldığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Şu çok iyi bilinmelidir ki savaş ortamında, Kurtuluş Savaşı’nda hiçbir şeyden ve hiç kimseden korkmayan Cumhuriyet Halk Partililer, ne PKK’dan ne FETÖ’den ne IŞİD’den asla ve asla korkmayacaklardır. Ne bunların ağa babalarından, ne yerel işbirlikçilerinden hiç korkmadılar, bundan sonra da korkmayacaklar. FETÖ, PKK, IŞİD ve diğer terör örgütleri vız gelir tırıs gider. Cumhuriyet Halk Partililer hiçbir terör örgütüne, maşasına ve yardakçısına bu güne kadar boyun eğmedi bu günden sonra da boyun eğmeyecektir."

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da saldırıda şehit düşen askere Allah’tan rahmet, yaralı askerlere de şifa diledi.

Saldırı sonrası geçmiş olsun dilekleri için AK Parti, MHP ve diğer siyasi partilerin il başkanlarının kendilerini aradığını ifade eden Pekcanlı, Türkiye’deki birlik beraberlik ortamını hiçbir şeyin bozamayacağını kaydetti.

Toplantıya çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler