SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı

26 Ağustos 2016, Cuma - 15:32
İZMİR (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Dürüst, namuslu ve vicdanlı bir lidere saldırı yöneltmek değil barışı istemek, aramak, değil bu ülkenin aydınlığa çıkmasını istemek, aramak doğrudan tam da bu ülkeyi bitirmek için yapılan bir çabadır." dedi.

CHP İzmir il teşkilatı ve bazı milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırı nedeniyle basın açıklaması yaparak, tepki gösterdi.

CHP İl Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, ellerinde Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları ve dövizler tutarak, terör örgütü aleyhine slogan attı.

- Altıok: "Ülkeyi bitirmek için yapılan bir çabadır"

Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok saldırının uzlaşı kültürüne, barışa, demokrasiye ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne doğrudan yöneltilmiş bir eylemi olduğunu belirtti.

CHP’nin Türkiye’nin birleştirici gücü olduğunu anlatan Altıok, "Dürüst, namuslu ve vicdanlı bir lidere saldırı yöneltmek değil barışı istemek aramak, değil bu ülkenin aydınlığa çıkmasını istemek aramak, doğrudan tam da bu ülkeyi bitirmek için yapılan bir çabadır. Şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz asla kabul edeceğimiz bir şey değildir." diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na dün Artvin’de bugün de Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet amirliğine yönelik saldırıları nefretle kınadıklarını kaydetti.

Alçak, hain, iş birlikçi ve vatanını satanların her gün öldüğünü, namusuyla siyaset yapanların teröre ve tehditlere boyun eğmeden sadece bir kez öleceklerini aktaran Güven, şunları söyledi:

"Bu saldırıyı yapanlar sadece CHP’yi değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni, yıllardır yok edilmeye çalışılan demokrasimizi ve Cumhuriyet kurumlarını, milletimizin birliğini ve kardeşliğini hedef almıştır. Bu alçak saldırıyı planlayan, gerçekleştiren ve zemin hazırlayan kahrolası hainler bilmelidirler ki,namusuyla dürüstçe hizmet eden, çiğ yemediği için karnı ağrımayan, çıkarları uğruna kirli ve iğrenç ilişkiler kurmayan, terör örgütleriyle pazarlık etmeyen ve halkına hiç yalan söylemeyen Kemal Kılıçdaroğlu ve biz onun mücadele arkadaşları, ülkemiz ve halkımız uğruna can vermekten asla korkmadık, korkmayacağız da."

Güven, hiç kimsenin partisini böyle saldırılarla yıldıramayacaklarına işaret ederek, bunu CHP’nin tarihine baktıkları zamanda göreceklerini bildirdi.

Açıklamaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile bazı belediye başkanları da katıldı.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler