SON DAKİKA

Kırgızistan’da 15 Temmuz şehitleri için gıyabi cenaze namazı

30 Temmuz 2016, C.tesi - 23:35
BİŞKEK (AA) - Kırgızistan’da Ahıska Türkleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için başkent Bişkek’te gıyabi cenaze namazı kıldı.

Bişkek yakınında Stepnoye köyünde Ahıskalı Türk iş adamlarının, cuma namazının ardından kıldığı gıyabi cenaze namazına Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Gökhan Peker, Ticaret Müşaviri Çağatay Özden, Din Hizmetleri Müşavir Vekili Hüseyin Yılmaz, din görevlileri, iş adamları, çok sayıda Ahıska Türkü ve Kırgız katıldı.

Kırgız ve Türk bayrakları önünde konuşan Din Hizmetleri Müşavir Vekili Yılmaz, Türkiye’deki Türkler ile Ahıska Türklerinin "vatan" kelimesinin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini belirterek, "14 Kasım 1944, Ahıskaların sürgün tarihidir. Her yıl bu tarihte anma programları düzenleniyor. O gün Ahıska Türkleri hep vatandan söz eder. Vatanın kıymetini bilen Türkler, mal, mülk, can, evlat, her şeyden vazgeçer. 15 Temmuz’da vatandaşlarımız, Türkiye için şehit oldular. Şehitlerimizin ruhları şad olsun." dedi.

Gıyabi cenaze namazının ardından konuşma yapan iş adamı Murafaddin Sakimov, bu süreçte Türkiye’nin yanında olduklarını belirterek, "15 Temmuz şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılmayı borç bildik. Bugün burada bu namazı eda ettik. Türkiye’de böyle acılar bir daha yaşanmasın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyoruz." ifadesini kullandı.










Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler