SON DAKİKA

Kırgızistan'da ebru sanatı tanıtıldı

23 Nisan 2019, Salı - 17:30
BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te ebru ve minyatür sanatçısı Suna Koçal sergi açtı.

Kırgızistan Ulusal Kütüphanesindeki Cengiz Aytmatov Kırgız Türk Kültür Merkezinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinin organizasyonunda düzenlenen etkinlikte ebru ve minyatür sanatçısı Suna Koçal'ın hazırladığı resim ve minyatür çalışmaları sergilendi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, diplomat ve diplomat eşlerinin, elçilik mensuplarının, öğrencilerin ve çocukların katılımıyla gerçekleşen etkinlik ilgiyle karşılandı.

Koçal'ın burada yaptığı ebru hem küçükler hem de büyükler tarafından ilgiyle izlendi.

Ebru sanatını deneyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, yaptığı çalışmayı beğendiğini ifade ederek, "Vallahi de çok güzel oldu." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bişkek Temsilcisi Atınç Keskin, "Kalbimdeki duygularımı ebru sanatı ile eşime yansıtmaya çalıştım." ifadesini kullandı.

Etkinlikte, büyükelçiler ve çocuklar ebru çalışmaları yaparken renkli görüntüler ortaya çıktı.

Sanatçı Koçal'a, Büyükelçi Fırat teşekkür plaketi sundu, büyükelçinin eşi Vasilika Fırat da elçilikte çalışan kadınlar tarafından dokunan süslü asma keçi halısını takdim etti.

Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bulunduğumuz Cengiz Aytmatov Kırgız Türk Kültür Merkezi TİKA tarafından renove edildi. Merkez açıldığında 'her ay bir kültür faaliyeti düzenleyeceğiz' demiştik. Burada her ay en az iki tane kültür faaliyeti düzenliyoruz. Bugün burada 700 yıllık geçmişi olan Türk ebru sanatımızı tanıtıyoruz. Kırgız basını da ilgi gösterdi. Ebru sanatını ata yurdumuzda tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Nuri Şimşekler görsel sanatların en güzel örneklerinden biri olan ebruyu tanıtmak için Türkiye'den Suna Koçal'ı davet ettiklerini belirterek, yabancı misyon temsilcileri ve Kırgız sanatseverlerin ilgi gösterdiği etkinlikte ebru sanatının önemi hakkında anlamlı bilgilerin paylaşıldığını söyledi.











Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler