SON DAKİKA

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baş:

14 Mart 2018, Çarşamba - 07:40
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, kurban kesmenin, kulu Allah’a yaklaştıran bir vesile olduğunu belirtti.

Dekan Prof. Dr. Baş, yaptığı yazılı açıklamada, nice hikmet ve ibretlerle dolu manevi bir yolculuk olan kurbanın, yüce Allah’a yakın olma arayışının sembolü olan bir ibadet olduğuna dikkati çekti.

Baş, şunları kaydetti:

"Allah yolunda infak ve paylaşma bilincimizin göstergesi olarak da tanımlanabilen kurban ibadeti, asla hayvanlara karşı bir katliam ve zulüm olarak değerlendirilmemelidir. Çünkü bu ibadet Müslümanlarca Kur’an-ı Kerim’deki ifadesiyle Allah’a sunulan kan, et veya boğazlama eylemi değil, O’na olan takvanın yani kulluk bilinci ve sorumluluğun ifadesidir. Ayrıca kurban ibadetinin tarihçesinin insanoğlunun yeryüzündeki varlığı kadar eski olduğunu, ilk insan olan Adem Peygamberin zamanına kadar dayandığı ve aynı zamanda İbrahim Peygamberden miras edildiğini de vurgulamak isterim. Dolayısıyla kurban diğer semavi dinlerde de değişik uygulanma şekilleriyle bilinen bir ibadettir. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun."

Baş, kurban edilecek hayvanın sağlıklı olmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler