SON DAKİKA

Kırıkkale’de aday öğretmen bilgilendirme toplantısı

02 Mart 2016, Çarşamba - 17:54
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale’ye atanan aday öğretmenler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonundaki toplantıda konuşan Vali Ali Kolat, Kırıkkale’nin eğitim altyapısı ve öğretmen sayısı bakımından iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Derslerin 18-20 kişilik sınıflarda verildiğini dile getiren Kolat, şunları kaydetti:

"Aday öğretmenlik uygulaması kaymakamlıkta da vardır. İlk olarak kaymakam refikliği olarak işe başlar ve mesleği daha iyi kavrardık. Müfettişlikte de bu böyledir. Siz de tecrübeli öğretmenlerimizden mesleği öğreneceksiniz. Meslekte, öğrenci sizleri gözünde çok büyütür, sizi önemser, çocuklar sizi model olarak kabul eder. Onun için siz de kendinizi iyi yetiştireceksiniz. Siz sıradan birisi değilsiniz. Yabancı dilinizi geliştirin. Sadece ders verip işim bitti demeyin. Her çocuğa farklı bir beceri kazandırmaya bakın. Toplum sizlerin ellerinde şekillenecek. Çocuklarımızı nasıl donanımlı yetiştirirseniz, ülkemizde ona paralel olarak gelişecektir."

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de 128 öğretmen adayının Kırıkkale’ye adaylık eğitimini almak üzere başvuruda bulunduğunu, bu aday öğretmenlerin danışman öğretmenlerle eşleştirildiğini ve eylül ayına kadar eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Uygulamanın öğretmenlerin daha donanımlı olması açısından oldukça önemli olduğuna işaret eden Çetin, aday öğretmenlerin danışman öğretmenler eşliğinde derse gireceğini, eylül ayında da kendi sınıflarında derslere gireceklerini vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler