SON DAKİKA

Kırıkkale’de öğrencilere güvenli internet kullanımı eğitimi

24 Mart 2016, Perşembe - 19:09
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale’de İl Emniyet Müdürlüğünce Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine güvenli internet kullanımı ile ilgili eğitim verildi.

Okulun spor salonunda düzenlenen eğitimde konuşan polis memuru Levent Çakır, interneti kullanırken her bireyin daha bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Genç bireylerin internet ortamında çoğunlukla çeşitli paylaşımlarda bulunduğunu anlatan Çakır, şöyle konuştu:

"İnternet, birçok bilgiye ulaşmada ve resmi işlemlerde hepimize önemli kolaylıklık sağlamaktadır. Ancak internetin çocuklara, gençlere hatta yetişkinlere olan zararları unutulmamalı ve internet ortamında gezinirken çok dikkatli olunmalı. Kesinlikle tanımadığımız kişilerle iletişim kurmaktan özenle kaçınarak, kişisel bilgilerimizi de başlarıyla hiçbir suretle paylaşmamız doğru değildir. Sosyal paylaşım sitelerinde her yaş grubundaki bireyler tarafından görüşmeler ve paylaşımlar yapılmaktadır. Sanal ortamda gezinirken sınırsız bir özgürlük yok. İstediğimi paylaşırım ve istediğimi yazarım diye düşünmeyin. Başkalarına hakaret edici, aşağılayıcı, karalayıcı ifadeler ve paylaşımlar suç oluşturmaktadır."

Çakır, anne ve babaların hayatta en çok destek alınacak kişiler olduğunu anlatarak, en iyi arkadaşın anne ve babalar olduğunu dile getirdi.

Eğitim, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler